RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Стало відомо, на що Уряд виділив Буковині субвенції з держбюджету

Кінотеатр імені Івана Миколайчука та ремонт Театральної площі – на ці об’єкти уряд виділив кошти для Чернівців. В інших містах і селах області за урядові кошти будуть виконані ремонтні роботи у школах, дитсадках та клубах.

Відремонтують вулицю у селі козака Гаврилюка

Найбільше субвенцій серед районів області отримала Путильщина. Значна частка цих грошей – 5 мільйонів гривень – піде на ремонт частини дороги від Підзахаричів до села Петраші. Решта грошей буде розподілена на дрібніші потреби: ремонти шкіл, закупівля комп’ютерів, встановлення вуличного освітлення.

У лідерах серед субвенцій із держбюджету також і Хотинщина – район отримає 6,7 мільйона гривень. Найбільше грошей – 1,3 мільйона – піде на капітальний ремонт проїжджої частини вулиці О. Кобилянської у селі Ярівка (село нардепа-козака Гаврилюка, – авт.). Ще понад мільйон буде спрямовано на реконструкцію котельні Клішковецької лікарні. Також за урядові гроші відремонтують вікна у кількох сільських школах Хотинщини.

"Бронзова" серед районів області – Заставнівщина. Район повинен отримати від Кабміну 4,7 мільйона гривень. З них майже 1,5 мільйона піде на капітальний ремонт спортмайданчика зі штучним покриттям Заставнівської школи, а ще 1,4 мільйона гривень – на капітальний ремонт будівлі цього ж закладу.

Отримають кошти і об’єднані територіальні громади Буковини. Найбільше серед них матимуть Вашківці Вижницького району – 1,8 мільйона гривень. З них 900 тисяч будуть перераховані на заміну вікон і дверей Вашківецької школи, 300 тисяч – на ремонт місцевої адмінбудівлі, а 216 тисяч гривень – на капремонт Вашківецького центру первинної медичної допомоги.

1,3 мільйона отримає територіальна громада Клішківців Хотинського району. З цих коштів один мільйон піде на добудову спортзалу і котельні до корпусу гімназії у Клішківцях, а решта грошей – на капремонт будівлі місцевого дошкільного навчального закладу.

Стільки ж отримає і Вижниця. Півмільйона гривень отримає Вижницька гімназія, 302 тисячі гривень піде на капремонт Виженської школи, а 200 тисяч перерахують на заміну вікон і дверей школи у селі Чорногузи.

Чернівцям виділили на кінотеатр Миколайчука

А ось Чернівці отримають субвенції у розмірі 5 мільйонів гривень – зокрема на реконструкцію кінотеатру імені Івана Миколайчука під кіномистецький центр. Натомість в обласний бюджет заклали також 21,9 мільйона гривень. У ньому гроші закладено, зокрема, на добудову школи в Йорданештах Глибоцького району, реконструкцію перинатального центру в Чернівцях і капітальний ремонт Театральної площі. Також відремонтують санітарні кімнати міської лікарні №3 та виконають капремонт покрівлі сільського центру дозвілля у Веренчанці Заставнівського району.

Коментар

Максим БУРБАК, народний депутат:
"У мене з моїм колегою Миколою Федоруком є в планах завершити будівництво обласного перинатального центру. Ми постійно домагаємося від уряду виділення бюджетних коштів на добудову цього закладу. Дякую коаліційному уряду і прем’єр-міністру Володимиру Гройсману – вони дослухаються до наших ініціатив. В бюджеті на цей рік для перинатального центру було передбачено 45 мільйонів гривень, і додатково нам вдалось домогтися виділення ще двох субвенцій на загальну суму 13 мільйонів.

Суми витрачені чималі. Тільки не зрозуміло на що. Тому я постійно наголошую, що необхідно здійснити ретельну перевірку використання бюджетних коштів, починаючи з 2012 року, коли почалась реконструкція цього довгобуду. Щоби жодну гривню не було вкрадено, а винні у розкраданні були притягнуті до відповідальності. Особливо це стосується закупівлі медичного обладнання, яке закупили 2013 року. Воно досі не розпаковано, гарантія давно прострочена, а фірма-постачальник зникла!

Також для нас є важливою підтримка аеропорту "Чернівці". Ми не могли дозволити, щоб єдина повітряна транспортна артерія не тільки міста, а й усієї області, загинула. Нам закидали, що допомога аеропорту – то марна справа, що йому не вижити і що він нікому не потрібен, що кошти можна було витратити на щось більш приземлене, на кшталт вуличного освітлення, на придбання лампочок. Але торік уряд передбачив кошти у сумі 24 мільйони на відновлення аеропорту. І нині Чернівці мають повітряне сполучення не лише з Києвом, а й з іншими країнами. І зрозуміло, що перелік країн буде лише збільшуватись. Будуть з’являтися нові авіаперевізники, нові рейси, нові напрямки".

Кому скільки дали (млн грн)

Путильський район – 7,08
Хотинський район – 6,7
Заставнівський район – 4,7
Чернівці – 5,0
Кіцманський район – 3,8
Вижницький район – 2,6
Глибоцький район – 2,4
Герцаївський район – 2,09
Новоселицький – 0,76
Сторожинецький район – 0,28


Скільки отримали громади (млн грн)

Вашківці – 1,8
Клішківці – 1,3
Вижниця – 1,3
Волока – 0,7
Сторожинець – 0,5
Глибока – 0,5
Тереблече – 0,3
Сокиряни – 0,3
Великий Кучурів – 0,3
Мамалига – 0,14
Чудей – 0,08
Усть-Путила – 0,05

Найбільші об’єкти (млн грн)

8,0 – реконструкція обласного перинатального центру
6,0 – будівництво ЗОШ у селі Йорданешти Глибоцького району
5,0 – ремонт 5-кілометрової частини дороги у Путильському районі (Підзахаричі – Розтоки, до села Петраші)
5,0 – реконструкція кінотеатру імені Миколайчука під кіномистецький центр
2,6 – капремонт Театральної площі у Чернівцях

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
29-07-2017, 15:13
Коментарів 0 Переглядів 2 425

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.