Відпочивальники табору на Буковині, де отруїлися діти, розповіли про те, які страви вживали.
Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Олександр Александрюк, директор головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
- Зі слів відпочиваючих, приготування їжі проводилось наступним чином: перші, треті страви і овочеві салати готувались на місці відпочивальниками по черзі різними групами; другі страви готувались в домогосподарствах с.Перебиківці, приносились на місце відпочинку, розігрівались після чого споживались. На час обстеження залишків готових страв не було, - розповів О. Александрюк. - Зі слів відпочиваючих за останніх два дні готувались такі страви: 6 липня - сніданок – каша пшенична, сосиска відварна, овочевий салат; обід – суп з вермішеллю, плов, огірок; вечеря – картопля, м’ясо свинне тушковане; 7 липня - сніданок – каша гречана, овочевий салат; обід – суп, картопля, м’ясо свинне тушковане. Також, зі слів відпочиваючих продукти харчування приносились з власних домогосподарств.
"Водопостачання від криниці глибиною 8 метрів, яка закрита кришкою. З криниці вода подається в резервуари, а звідти по пластикових трубах підведена до 2-х мийних ван для миття посуду, в душові, рукомийники та два туалети, - зауважив Олександр Александрюк. - Надвірні туалети розміщені на відстані 15 метрів на одній ліній з криницею. Зі слів відпочиваючих після проливних дощів, які пройшли 5 липня, в криниці різко піднявся рівень води".
За словами Александрюка, протягом 7-10 липня за медичною допомогою звернулось 55 хворих, з яких 52 дитини, 47 хворих (46 дітей та 1 дорослий) отримували лікування в денному стаціонарі в Перебиківській АЗПСМ, 4 дитини та 3 дорослих госпіталізовані в Хотинську ЦРЛ, 1 дитина в ОДКЛ міста Чернівці.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
11-07-2017, 17:49
0
1 554