RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сон на вуликах та купання у фіточанах, - відпочинок у Карпатах пропонує чимало розваг

Буковинські Карпати готові приймати чимало туристів. Тут і готелі, і садиби з усіма умовами і одночасно з гуцульським колоритом – кімнати номерів із натурального дерева, дерев’яні меблі, ліжники. А ще чимало розваг – прогулянки лісом, катання на конях, доїння корів.

Пропозиції відпочинку і у приватних садибах, і у туркомплексах. Ціни – від ста до тисячі гривень.

Їдуть відпочивати на тиждень

На Вижниччині чимало садиб зеленого туризму, готелі та туркомплекси. Найбільше садиб зеленого туризму у селі Виженка, багато туркомплексів у селі Мигове, є пропозиції у селі Долішній Шепіт.

В одній із садиб зеленого туризму у селі Виженка господарі мають свою "фішку" для туристів – лікувальний сон на вулику та косметика з продуктів бджільництва. А ще майстер-класи з бджільництва та художнього ковальства.

– У нас проживання коштує 100 гривень із людини з дворазовим харчуванням – 250 гривень,– розповідає власниця садиби Марія Клим. – Туристи у нас можуть ходити на екскурсії, але не завжди маємо можливість ходити разом із ними. Зазвичай, радимо, куди найкраще йти.

Більшість туристів полюбляють приїжджати до нас улітку. Не їдуть лише на вихідні, а вже замовляють відпочинок на сім або десять днів. Поруч є річечка, люди приїжджають із дітьми. Найбільше туристів – із Чернівців, але приїжджають із Дніпра, Харкова, Тернополя, Рівного, Хмельницького.

Наприкінці Виженки, вже ближче до лісу у туркомплексі облаштували спортивний та дитячий майданчики. Також є відкритий басейн, лежаки. Туристам пропонують відпочинок походи у гори, збирання грибів та ягід, риболовлю. Проживання – 350 гривень із людини з дворазовим харчуванням.

У готелі у Виженці проживання у "сімейному" номері коштує 450 гривень за добу, номер "стандарт" – 250 гривень. Така ціна діє з 1 червня по 1 вересня.

Туристів везуть на Протяте каміння, у печери Довбуша, на перевал Німчич. А також дають на прокат велосипеди та пропонують кінні прогулянки. Можна відвідати сауну та скупатися у фіточані.

Навчать доїти корову за 50 гривень


На Путильщині пропозицій відпочинку зеленого туризму менше. Найбільший ексклюзив відпочинку там – так званий екохутір. Тут запевняють, що котеджі створювали за ексклюзивним проектом і вони повністю відповідають стилю "еко". Серед пропозицій за окрему плату – лікування бджолами, фітобочка, масажі, кавовий пілінг. Серед розваг – уроки верхової їзди, катання на гірських велосипедах, рафтинг, стрільба з лука, метання ножів. Також для дорослих та дітей проводять майстер-класи з бісероплетіння, вишивки. За 50 гривень можна навчитися доїти корову. Гостям пропонують органічне харчування, фіточаї, фітосиропи та фітококтейлі.

Проживання тут коштує майже дві тисячі гривень за добу для чотирьох людей.

У Підзахаричах на Путильщині відпочинок у приватних садибах буде коштувати від 100 гривень за добу проживання.
– Пропонуємо будинок на десять осіб, – розповідає власник садиби. – Проживання коштує сто гривень, харчування можна замовляти поруч у кафе. Є альтанки з дровами. Все це входить у ціну. Замовляти відпочинок бажано заздалегідь, бо на середину липня чимало замовлень. Ведемо у гори, на водоспади. Будинок знаходиться під лісом, природа гарна, вже й гриби є.

Коментар

"Турист приїжджає не просто переспати"
Катерина СТРАЖИР, керівник туристично-інформаційного центру "Ворота в Карпати":


– Туристи на Вижниччину зараз їздять частіше, ніж три роки тому. У середньому відпочинок у приватних садибах коштує від 250 до 300 гривень із людини за добу. Всі працюють переважно за однаковою ціною. У готелях та туркомплексах ціна коливається від 800 до 1000 гривень. Та вже всі, хто надає турпослуги, розуміють, що турист приїжджає не просто переспати. Тому пропонують і катання на квадрациклах, і лазання по скелях.
У Миговому зараз багато різних туркомплексів, але там відпочинок більш пасивний. У Виженці – відпочинок активний, але не екстремальний, а ось у Путилу варто їхати тим, хто хоче більше екстриму та дикої природи. У Путилі зелений туризм поки що не дуже розвинений, бо туди погані дороги. Коли з цим наведуть лад, туди активно поїдуть туристи.
У сусідній Івано-Франківщині зелений туризм розвивається значно активніше. Але у "розкручених" туристичних місцях (Яремче, Ворохта) ціни вищі, ніж у Буковинських Карпатах, а сервіс майже однаковий.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
24-06-2017, 18:43
Коментарів 0 Переглядів 9 045

Захворюваність кашлюком реєструвалася переважно у Чернівецькому районі
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!