RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецька міськрада вирішила повернути газову мережу громаді міста

Чернівецька міськрада підтримала рішення про повернення газової мережі територіальній громаді Чернівців.

Відповідне рішення сьогодні на черговій сесії міськради підтримали 27-ма голосами депутатів, пише molbuk.ua

У тексті відповідного рішення йдеться, зокрема: "Повернути територіальній громаді міста Чернівців та передати на баланс департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради майно газової мережі, а саме: газопровід протяжністю 3493,4 пог. метра, безоплатно передане на баланс ПАТ "Чернівцігаз" за рішенням 16-ї сесії VІ скликання Чернівецької міської ради від 08.12.2011 р. № 356".

"Приймання майна газової мережі від ПАТ "Чернівцігаз" та постановки його на баланс в департаменті житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради здійснити комісійно, склад комісії затвердити розпорядженням міського голови", - йдеться у рішенні.

"Надати дозвіл департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради провести комплекс підготовчих організаційних робіт для проведення експертної оцінки газової мережі та надання її в оренду на конкурентних засадах", - повідомляється у тексті.

"Пункт 1 рішення 16-ї сесії VІ скликання міської ради від 08.12.2011 р. № 356 "Про передачу завершеного будівництвом об’єкта "Будівництво газопроводу-відводу високого тиску від ГРС с.Топорівці Новоселицького району до м. Чернівців (завершення будівництва)"" вважати таким, що втратив чинність", - йдеться у прийнятому рішенні.

Також у процесі обговорення, рішення було доповнене ще двома пунктами. Зокрема, депутат Ростислав Білик запропонував доповними рішення пунктом про скасування пункту 341 рішення виконавчого комітету Чернівецької міськради від 10.06.2008 року під номером 43811, яким звільнено ТОВ "Інвест-Альянс" від сплати пайової участі у створенні інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Чернівців.

"Цим самим, у разі виконання даного рішення, ми матимемо і фінансові ресурси для створення комунального підприємства для передачі мереж на баланс комунального майна міста Чернівці. Це йде мова про 400 мільйонів", - заявив обранець. Його пропозицію підтримали більшістю голосів депутатів.

Водночас депутат від "Самопомочі" Богдан Ковалюк запропонував додати до рішення пункт: "Приймання майна газової мережі ПАТ "Чернівцігаз" здійснити у двомісячний термін". Його пропозицію також підтримали більшість обранців міськради.

Водночас керівник юридичного управління міськради Олександр Шиба під час обговорення цього проекту рішення заявив, що він вперше побачив його "півгодини тому".

"Я більше нічого не можу сказати. Воно не відповідає регламенту, не відповідає нормам Закону "Про доступ до публічної інформації", - сказав Шиба.

Міський голова Олексій Каспрук також висловив сумніви у запропонованому варіанті проекту рішення. Так, під час обговорення цього питання, посадовець зазначив:

"Я бачу, що за результатами голосування, трубу хочуть забрати всі. Бо всі за це дружно проголосували. Інше питання – що потім з нею робити? Вчора я підписав доручення про створення робочої групи, в яку ввійдуть фахівці департаменту житлово-комунального господарства та керівники фракцій для вивчення питання по передачі назад територіальній громаді всіх газорозподільчих мереж, які були надані ПАТ "Чернівцігаз" у господарське відання. Механізм відпрацювання – що з ним робити далі? Чи створювати комунальне підприємство, яке їх обслуговуватиме, чи оголошувати конкурс на користування".

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
26-04-2017, 12:40
Коментарів 0 Переглядів 4 096

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.