М’ясо зіпсувалося, "кондитерку" перетримали в теплому місці. Через вживання неякісних продуктів 68 буковинців потрапили до лікарень лише за останні п’ять днів.
Про часті випадки харчових отруєнь говорять в обласному лабораторному центрі:
– Із приводу гострих кишкових інфекцій впродовж останнього тижня по медичну допомогу звернулось 68 хворих, з них дітей до 18 років – понад 70 відсотків. При проведенні епідеміологічних обстежень встановлено, що у більшості випадків причиною виникнення захворювань є порушення температурного режиму при зберіганні продуктів та порушення технології приготуванні страв, вживання неякісних харчових продуктів та недотримання правил особистої гігієни. Чинниками передачі були молочні, м’ясні продукти, кондитерські вироби.
"У зв’язку зі святкуванням Великодня, настанням теплого періоду року збільшуються ризики виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних із вживанням забруднених продуктів харчування та питної води", – коментує Інна ПОНЗЮК, лікар-епідеміолог відділу обласного лабораторного центру.
Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
21-04-2017, 16:11
0
2 043