RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Проблемний будинок на проспекті Незалежності, 116 у Чернівцях обіцяють добудувати за півтора року (ФОТО)

Меморандум про співпрацю між Чернівецькою міською радою, ТзОВ “Буковина-Інвест-Буд”, ТзОВ “Чернівціжитлобуд”, товариством з додатковою відповідальністю “ЧПМК-76” та ТзОВ “Едванс Інвест” підписали у міськраді Чернівців 27 січня, пише molbuk.ua

Меморандум уклали, щоби нарешті завершити будівництво та здачу в експлуатацію другого та третього блок-секцій багатоквартирного будинків нп проспекті Незалежності, 116 у Чернівцях.

Відповідно до умов меморандуму, будівництво цих блок-секцій завершуватиме ПМК-76. Міська рада виділяє кошти у сумі сім мільйонів гривень на придбання квартир у ТзОВ “Буковина-Інвест-Буд” у цьому будинку та у багатоквартиному будинку на вулиці Руській, 237 у ПМК-76. Квартири будуть надані чернічанам, які перебувать у пільговій черщі на отримання житла.

ТзОВ “Буковина-Івнест-Буд” та ПМК-76 беруть на себе обов'язок перерахувати до кінця лютого 2017 року ТзОВ “Чернівціжитлобуд” кошти, витрачені на будівництво другого та третього блок-секцій будинку на проспекті Незалежності, 116. ТзОВ “Буковина-Інвест-Буд” та ТзОВ “Едванс Інвест” зобов'язуються впродовж двох місяців з дня схвалення меморандуму провести спільні розрахунки.

ТзОВ “Чернівціжитлобуд” бере на себе обов'язок до кінця лютого 2017 року звільнити будівельний майданчик на проспекті Незалежності, 116, від власного майна, окрім баштового крану. Його візьме в оренду ПМК-76. Цій фірмі буде передано й усю проектну документацію.

До першого березня 2017 року ТзОВ “Буковина-Інвест-Буд” повинне здати в експлуатацію пергу блок-секцію та передати інвесторам нерухоме майно згідно заключених угод.

Щодо ТзОВ “Едвасн Інвест”, то воно бере на себе обов'язок: не чинити перешкоди та спряти здачі в експлуатацію першої блок-секції. А також передати інвесторам нерухоме майно згідно заключених угод. А у третьому кварталі 2017 року здати в експлуатацію четвертий та п'ятий блок-секції.

Хід виконання цього меморандуму буде заслухано у вересні цього року.

- Ви знаєте, що у Чернівцях, на жаль, та у багатьох інших містах є проблеми з деякими будівництвами багатоквартирних будинків, - зазначив під час підписання меморандуму міський голова Чернівців Олексій КАСПРУК. - Вони різного характеру. І я втішений, що за допомогою мешканців, депутатів міської ради і забудовників ми зробили вчора черговий крок і, сподіваюся, останній для розв'язання проблеми будівництва будинку на Проспекті, 116. Це була асоціація “Буковина-Інвест-Буд”, заснована кількома чернівецькими підприємствами. До яких, загалом, кожного окремо питань немає. Вони знані в місті, сплачують податки. Але були проблеми з управлінням цими підприємствами, було кримінальне провадження. Зараз передана справа в суд по колишньому директору. І в результаті кошти, які сплачували інвестори, були спрямовані не на будівництво цих будинків, а на інші цілі підприємства, в тому числі будівництво каналізаційного колектора, який забезпечує відвід стічних вод майже третини міста. У влади було декілька спроб розв'язати з мешканцями цю проблему. Залучалися різні підрядники. У результаті ми все ж таки повернулися до того механізму, коли, власне, “Буковина Інвест Буд” і його засновник взяв на себе зобов'язання цей будинок добудувати.

26 січня на сесії був узгоджений і прийнятий меморандум між чернівецькою міською радою, “Буковина-Інвест-Буд”, іншими будівельними підприємствами, які брали участь у цьому будівництві, зазначив міський голова.

-Його основними тезами є те, що міська рада допомагає фінансово розпочати це будівництво, але не шляхом інвестування в нього.а шляхом закупівлі житла в одного з забудовників. Точніше, у двох підприємств. Це готове житло для наших черговиків. Ми плануємо, що купимо квартири для багатодітної родини, яка перебуває на черзі під номером один. І інших декількох категорій. Водночас це дасть можливість підприємствам отримати кошти для продовження будівництва цього будинку. Сподіваємося, що у 2018 році будівництво буде завершене. Люди, які інвестували кошти, отримають своє житло. Будинок буде зданий в експлуатацію і стане окрасою того мікрорайону.

Міський голова також наголосив, щоби чернівчани більш обдумано вкладали кошти.

-Хочу звернути увагу також мешканців: будьте обачними, коли приймаєте рішення по інвестуванню в житло. Є підприємства, які давно працюють на ринку. Є підприємства, які сплачують податки, які мають свою репутацію. Водночас з'являється багато забудовників. Ви знаєте, що в цей непростий економічний час будівництво багатоквартирного житла — це є один з таких живих видів бізнесу в Чернівцях. У нас на ринок заходить багато компаній зі Львова, Хмельницького, Києва, інших регіонів України. На жаль, не завжди вони діють в межах чинного законодавства. У нас є декілька будов по місту, де порушені вже кримінальні провадження по факту шахрайства на попередніх етапах.

Нагадаємо, загалом люди сплатили близько 15 мільйонів гривень.

Проблемний будинок на проспекті Незалежності, 116 у Чернівцях обіцяють добудувати за півтора року (ФОТО)

Проблемний будинок на проспекті Незалежності, 116 у Чернівцях обіцяють добудувати за півтора року (ФОТО)

Проблемний будинок на проспекті Незалежності, 116 у Чернівцях обіцяють добудувати за півтора року (ФОТО)

Проблемний будинок на проспекті Незалежності, 116 у Чернівцях обіцяють добудувати за півтора року (ФОТО)

Проблемний будинок на проспекті Незалежності, 116 у Чернівцях обіцяють добудувати за півтора року (ФОТО)

Проблемний будинок на проспекті Незалежності, 116 у Чернівцях обіцяють добудувати за півтора року (ФОТО)
Редактор: Галина Олійник
27-01-2017, 12:43
Коментарів 0 Переглядів 4 534

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.