RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Десятки родин чернівчан можуть залишитися без квартир, за які вже заплатили

Через черговий конфлікт у міськраді, коли частина депутатів знову заблокувала рішення від виконавчих органів, конфлікт довкола однієї з будов на проспекті Незалежності, 116, може затягтися на невизначений час. Внаслідок цього конфлікту кілька десятків родин не можуть отримати свої квартири, хоча давно вже заплатили за них.

– Все почалося шість років тому, коли забудовник привів мене сюди, показав перший під’їзд багатоповерхівки і пообіцяв, що скоро я отримаю тут квартиру, – каже одна з потерпілих Лілія Тарасівна. – При цьому пояснив, що якщо я заплачу зараз, то вийде менша сума, ніж за готове житло. Пізніше з’ясувалося, що моя квартира буде в другій черзі, але аж до минулого року на місці тієї черги було болото, у якому квакали жаби.

Загалом люди сплатили близько 15 мільйонів гривень – ще тоді, коли за долар давали 8 гривень. Будівництво так і не розпочалося. Нині на багатоповерхівку треба 30 мільйонів.

Хто винен у обмані людей – замовник, забудовник чи банк, з’ясовує слідство. Однак найбільше потерпілих від цієї оборудки цікавить, чи отримають вони житло.

Люди звернулися до міськради. Там запропонували вихід – добудує житло інша фірма (люди вибрали "Чернівціжитлобуд") своїм коштом, а за це місто надасть їй іншу земельну ділянку площею майже 1,8 гектара під інше будівництво. Фірма вже розпочала роботи.

– Ми бачимо лише один вихід із цієї ситуації – хтось має це будівництво закінчити, – пояснив на зустрічі із власниками неіснуючих квартир міський голова Олексій КАСПРУК. – Фінансувати з бюджету закінчення цих квартир ми не можемо і не маємо права. Єдиний варіант – інвестиційна угода із забудовником, який би взявся добудувати житло. Мешканці хочуть, щоби будинок їм звів Василь Мороз – він працює давно, добре відомий, сплачує тут податки. Перше рішення – про виділення ділянки, ухвалили ще торік. На минулій сесії знову розглядалося, бо треба було змінити межі ділянки після уточнення. З подачі деяких депутатів під їхні крики про аферу питання взагалі скасували.

Розмова на об’єкті була дуже бурхливою, незважаючи на 30-градусну спеку. Найбільше від людей дісталося голові постійної земельної комісії міської ради Володимиру Бешлею – його звинуватили у небажанні розв’язати проблему. Депутат Бешлей, який є давнім опонентом Олексія Каспрука і виступає проти всіх рішень, які пропонує і підтримує мер, теж розійшовся. У запалі він обізвав заслуженого будівельника України Василя Мороза аферистом, однак згодом перепросив.

Вже традиційно, як і на всі інші конфлікти, на цей приїхав депутат Василь Продан, який запевнив ошуканих людей, що депутати зняли питання, бо департамент містобудівного комплексу не надав достатньо інформації.

У відповідь люди порадили депутатам краще готуватися до сесій. Мер уточнив, що інформацію було надано, але деякі депутати просто не захотіли її почути.

– Я лише сам здогадався, що пропонується, бо інформації не надали, – кричав В. Бешлей, який є головою земельної комісії і бере участь у всіх попередніх обговореннях земельних питань, що виносяться на сесію. – Ми не голосували, щоб не дати просто так фірмі майже два гектари землі. Ділянку треба продати, а за отримані гроші добудувати цей будинок.

Наразі пропозицій про розв’язання конфлікту, крім запропонованої мером, не пролунало. Питання буде виноситися на розгляд наступної сесії міськради.

Десятки родин чернівчан можуть залишитися без квартир, за які вже заплатили

Десятки родин чернівчан можуть залишитися без квартир, за які вже заплатили

Десятки родин чернівчан можуть залишитися без квартир, за які вже заплатили

Десятки родин чернівчан можуть залишитися без квартир, за які вже заплатили

Десятки родин чернівчан можуть залишитися без квартир, за які вже заплатили

Десятки родин чернівчан можуть залишитися без квартир, за які вже заплатили


Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Igor
13-07-2016, 11:30
Коментарів 0 Переглядів 6 752

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.