RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

33 вчителі з Чернівців стажувалися в найбільшій у світі лабораторії фізики у Швейцарії


За сприяння наукового центру "Мала академія наук України" спільноз Європейською організацією ядерних досліджень СЕRN нещодавно вчителі з міста Чернівців мали змогу працювати у IV Науковій школі під керівництвом провідних спеціалістів найбільшої у світі лабораторії фізики високих енергій.

Про це інформує прес-служба Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua.

33 вчителі підготували методичні розробки для учнів, щоб зацікавити їх фізикою, успішно пройшли конкурсний відбір й отримали запрошення до Швейцарії.

Програма навчання була дуже насиченою, зокрема лекції, ознайомчі екскурсії до наукових установ й експериментальних лабораторій, практичні роботи. Цікаво було дізнатися про останні досягнення CERN, які використовують у радіомедицині, поповнити відомості про будову Всесвіту, почути про дослідження на перспективу.

Окрім пошуку нових елементарних частинок, що є основним завданням Великого адронного колайдера, CERN працює над сучасними технологіями будівництва, а також має багато освітніх програм для учнівсько-студентської молоді, закоханої у фізику. Асоціація з CERN дозволила українським учителям та науковцям співпрацювати тісніше, а підприємствам відкрила можливість постачання обладнання.

33 вчителі з Чернівців стажувалися в найбільшій у світі лабораторії фізики у Швейцарії


Педагогів вразив високий рівень безпеки у CERN. Так, наприклад, якщо виникне пожежа, то спеціально розроблена за новітньою технологією піна заповнить усе приміщення. Крізь неї людина може проходити без труднощів і при цьому вільно дихати.

Великий адронний колайдер – найскладніша машина сучасності, створена людиною. Один із лекторів пожартував, порівнявши напрацювання багатьох країн-учасників CERN із біблійним ковчегом: "У CERN немає різниці, якого кольору твоя шкіра і якою мовою ти розмовляєш. Усі люди об’єднані однією справою. Знаєте, чим відрізняється фізик від людини, яка займається іншою діяльністю? Навіть на пляжі професор і його студент будуть лежати і про щось розмовляти. У фізиці всі рівні, немає генералів і вищих за званням, є одна спільна тема – фізика".

33 вчителі з Чернівців стажувалися в найбільшій у світі лабораторії фізики у Швейцарії


Слід зауважити, що Інтернет теж народився у CERN, а з ним і піксельна система опрацювання інформації. Ці технології незапатентовані лабораторією, їх зробили для проведення наукових досліджень.

Нагадаємо, що у 2011 році НЦ МАНУ і CERN підписали декларацію, яка відкрила для українських педагогів можливість брати участь у навчальних програмах Європейської організації ядерних досліджень.

За словами президента МАН Станіслава Довгого, наукові школи для вчителів на базі CERN мають вагомий вплив на формування професійного та інформаційного поля України.

Також слід зазначити, що до участі у стажуванні запрошувалися вчителі фізики, викладачі вищих навчальних закладів, керівники гуртків, секцій та наукових товариств Національного центру "Мала академія наук України", який узяв на себе витрати за переліт до Женеви і назад, за проживання, харчування та екскурсійне обслуговування учасників Школи.

33 вчителі з Чернівців стажувалися в найбільшій у світі лабораторії фізики у Швейцарії


Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Марина Кавкало
30-12-2016, 16:09
Коментарів 0 Переглядів 1 981

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До майстеркласу долучилися заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.