RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Світ повільно, але впевнено сходив із розуму, а українці демонстрували у ньому дива стійкості свого менталітету.

***
Грядочка на аеродромі та міністр-«гопник»


Мешканець міста Прилуки в Чернігівській області самовільно захопив частину грунтової злітно-посадкової смуги аеродрому задля вирощування сільськогосподарських культур. Як з’ясувала прокуратура, з травня 2015 року в незаконній власності громадянина перебували 63 гектари землі. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі до двох років.

Зайве підтвердження традицій українства, як глибоко аграрного етносу, сутність якого не змінили ні вітри історії, ні глобалізація, ні навіть культурна революція у Китаї та дві революції вітчизняні . Я то кажуть: "А це – на помідори". Згадав одну із розповідей медиків-українців, які служили в радянській армії наприкінці 80-х на космодромі Байконур у Казахстані (у системі полігонів Ленінськ-3). Так, дехто з хлопців за два роки служби там так "окопався", що біля фельдшерських пунктів не лише тримали грядки на яких працювали нібито "хворі", які косили від служби, а й навіть утримували кіз (бо ж усе має бути своє).

***

Грядочка на аеродромі та міністр-«гопник»


Дивна відбулася зустріч Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з послом Канади, міністром громадської безпеки Ральфом Гудейлом. Користувачі соцмереж підмітили, що наш міністр не знає українську мову, тоді як канадський вільно нею спілкується.

"Твоє обличчя, коли посол Канади уміє в солов’їній, а ти – ні", – написали під фото українці, висміюючи незнання українським міністром державної мови. Користувачі назвали Авакова "гопником" і "ганьбою України".

Тут користувачі соцмереж кардинально неправі. Бо "гопники" в Україні з часів Євромайдану діляться на "наших" і "не наших". "Наші" - це ті не численні групи населення Сходу і Півдня України, серед них і Аваков, які співчували, або підтримували революцію. "Не наші" гопники - це усі інші мешканці тих територій, які цінності Євромайдану не розділяли, а потім стали активними учасниками Антимайлану та "російської весни". А міністр тут ні до чого. То в Канаді – багатомовний міністр, бо там є велика і українська, і франкомовна громада, а у нас – самі знаєте хто. Зате він "наш" і співчуваючий українській ідеї. А ще у нього велика колекція вина у погребі.

***
Грядочка на аеродромі та міністр-«гопник»


Постпред РФ при ООН Віталій Чуркін заявив, що сирійці спеціально вимащують своїх дітей пилюкою, щоб видати їх за жертв російських бомбардувань. Український блогер Павло Правий із цього приводу пише, що "у тій Російській імперії, незважаючи на всю її антилюдську сутність, на місці Чуркіна дипломат давно вже подав би у відставку на знак протесту проти страшної брехні, яку видно всьому світу".

І у Чечні вимащувалися пилюкою, і в Грузії, і на Донбасі. Та головне, що Чуркін спокійно доживе свою старість у Москві у великій розкішній квартирі, маючи велику пенсію і навіть, можливо, написавши мемуари, як він захищав інтереси Росії в ООН. Незважаючи на те, хто прийде до влади у Росії в найближчі 20-30 років. А вітер остаточно занесе пилюкою безіменні могили дітей в різних регіонах світу, що були життєво важливими зонами інтересів РФ.
Отака вона жорстока річ – політика імперії.

***

Грядочка на аеродромі та міністр-«гопник»


Так звана "депутат" Державної думи РФ (ці вибори не визнаються в Україні), колишній прокурор Криму Наталія Поклонська назвала Нідерланди "заокеанської країною", коментуючи рішення суду Амстердама про передачу скіфського золота Україні. Відповідний коментар вона виклала у себе в блозі.

Зокрема вона написала, що рішення окружного суду міста Амстердама "це черговий наочний приклад того, що нічого спільного з поняттями права, об’єктивності і законності при розгляді питань, пов’язаних з Кримом, у наших заокеанських партнерів немає".

Через деякий час вона виправила свій пост і написала слово "закордонних".

Зате писочок файненький. У такому випадку знання географії є дуже недоречними, зайвими і навіть шкідливими. Хоча… Є там таке файне місто Амстердам… І точно не за океаном. І їздить багато хто туди точно не скіфське золото у музеї розглядати.

***

Ідеологему "українці і росіяни – це один народ" досі підтримують 26% громадян України, 63% вважають, що це два різних народи.

Як зазначають соціологи Центру Разумкова, ідеологема "братерства" українського та російського народів пережила радянські часи і має досить багато прихильників у сучасній Україні, хоча під впливом останніх подій їх частка зменшується. Так, якщо в квітні 2014 року (вже після окупації Росією Криму) вважали українців і росіян "братніми народами" 62% громадян України, то в листопаді 2016. – 51%, а частка тих, хто так не вважає, зросла з 28% до 34%.

Шкода, що Мойсей – не українське ім’я. А то все Сусаніни нас водять та Сусанівни. От і маємо результат на 26-му році незалежності та третьому році війни. "Куди ти завів нас, проклятий Сусанін? Пішли ви всі нафіг, я сам заблукав!"

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: O.Mostipaka
19-12-2016, 18:10
Коментарів 0 Переглядів 2 627

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.