На сьогодні сніданок для одного учня початкових класів у школах Чернівців коштує три гривні, які виділяються з міського бюджету. Вже з наступного року сніданки для міського бюджету коштуватимуть чотири гривні, бутерброди подаватимуть тричі на тиждень, а булочки будуть з начинками.
Про це повідомила
інженер з організації харчування управління освіти Чернівецької міськради Валентина ДРАГОМИРЕЦЬКА на брифінгу 20 жовтня, пише molbuk.ua
- Меню сніданків на тиждень за цих три гривні виглядає так: понеділок - булочка здобна з чаєм, вівторок – бутерброд з твердим сиром або напівкопченою ковбасою і маслом з чаєм, середа – булочка ванільна з чаєм, четвер – бутерброд з ковбасою або сиром і маслом, п’ятниця – булочка шкільна з чаєм,- розповіла В. Драгомирецька.
Обіди для пільгових категорій складають 19,47 гривні, для пришкільних таборів – 19,36 гривні з міського бюджету.
- Меню досить обширне, туди входять і салат, і перша страва, і повноцінна м’ясна страва, і гарнір, і випічка, хліб, фрукти, соки, - запевняє В. Драгомирецька. - Мною затверджено меню на сніданки, ціна яких на 2017 рік буде складати чотири гривні. Там будуть зміни. Тричі на тиждень даватимуть бутерброди, а булочки будуть з начинками – з повидлом і з маком.
- Хоча здається, що всього-навсього три гривні за сніданок – це небагато, але загалом витрачається поверх п’яти мільйонів гривень на рік з міського бюджету на сніданки, - додав Сергій Мартинюк. - У нас є десять тисяч дітей у початковій школі, які забезпечуються сніданками. Тобто на сніданки йде 30 тисяч гривень щодня з міського бюджету. На наступний рік у проекті бюджету 2017 року передбачається, що міський бюджет знову буде фінансувати сніданки та обіди для пільгових категорій.
Щодо платних обідів, то, залежно від асортименту, вони у шкільній їдальні коштують від десяти до 18 гривень. Підприємці, які надають послуги харчування у школах, запевняють, що у шкільній їдальні, до прикладу, булочка коштує на одну-дві гривні дешевше, ніж у магазині. Окрім того, тут булочки завжди свіжі, адже випікають їх вранці і ще теплими та запашними несуть до їдальні. А ще булочки випікають без розрихлювачів та інших шкідливих добавок.
Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
21-10-2016, 07:50
0
2 039