RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Робіть візи без посередників", - віце-консул про шахрайства при виїзді до США


Віце-консул США в Україні Нік Стокс розповів про візи та проблеми візового шахрайства, а також пояснив, як виглядає процес виграшу Грін-карти.

Щороку в США офіційно проводиться розіграш у лотереї Green Card. Ця карта – офіційний документ, який надає право на постійне працевлаштування та проживання у США. Через п`ять років постійного проживання в США, власнику такої карти надається громадянство.

Реєстрація безкоштовна

-Якщо у вас нема близьких родичів, які мешкають у США, ви не хочете подавати прохання щодо статусу біженця, та маєте наміри жити в США – спробуйте цей розіграш. Більше 5000 українців щороку стають щасливими власниками такого документу, - каже Нік Стокс.
Розіграш карти стартує щороку на початку жовтня і триває шість місяців. В травні учасники можуть дізнатися, чи перемогли. Віце-консул наголошує, що зареєструватися у розіграші можна тільки на офіційному сайті dvlottery.state.gov Тобто, всі заяви, які вам приходять по пошті чи на електронну скриню – не дійсні.

Реєстрація для всіх учасників є абсолютно безкоштовною, саме тому чернівчан просять не піддаватися на провокації і не давати шахраям гроші за ці послуги.

-Часто незнанням українців зловживають шахраї та різні турагентства, які вимагають гроші за реєстрацію, яка не коштує нічого. Кожен може у домашніх умовах заповнити цю анкету і надіслати її. Після того як ви зареєструвалися, обов`язково збережіть код-підтвердження, адже без нього ви не зможете дізнатися в травні ваш статус, - каже віце-консул.

Нечесні туристичні агентства намагаються "стягнути" у людей гроші саме за цей код. Тому довіряти особисті дані незнайомцям не варто. Коли вони дізнаються про те, що ви виграли карту – намагаються вам продати код за 10 тисяч доларів.

-Також за гроші шахраї можуть запропонувати вам посприяти вашому виграшу. Можуть сказати, що в них є знайомі у консульстві, вже є досвід у цих справах та інше. Запевняю, це неможливо. Переможців визначає програма, і це абсолютно випадково. Не відіграє жодної ролі ваше місце роботи чи зарплата. Також, ніхто із консульства не зможе допомогти "втиснути" вас у список переможців, - каже Нік Стокс.

Представники консульства повідомили, що були випадки, коли шахраї вмовляли людей взяти у банку кредит на ім`я когось із родичів. В окремих випадках справи доходили до суду і зловмисників карали. Та у більшості випадків на це ніхто не може вплинути.

-У випадку, коли ви помітили, що вас дурять, ви можете до нас звернутися. Ми постараємося якось зарадити, та це практично неможливо, -каже віце-консул.

Грін карту не можна купити

Навіть якщо ви не виграєте цього року, ваші персональні дані зберігаються у людей, які заповнили анкету замість вас. У таких випадках шахраї можуть заповнювати анкети на ваше ім`я щороку. Для того, аби зменшити кількість заявок від "посередників", цього року для участь у розіграші Грін карти вводять нові правила.

-Особливо прискіпливо буде розглядатися вся інформація. Всі дані, які ви заповнюєте, мають співпадати із реальністю. Якщо ви вагітні, ви пишете у анкеті те, що є на момент її заповнення, тобто що дітей нема. Якщо ви плануєте у майбутньому вийти заміж чи одружитися, а на момент заповнення карти шлюб офіційно не зареєстрований – пишете, що ви одинокі. Тільки те, що офіційно підтверджується. У разі виграшу вам потім дадуть можливість внести зміни, які у вас трапилися протягом півроку. Саме тому, якщо вам дзвонять представники агентств і питають вас, чи у вас дані не змінилися – не кажіть їм правду. Заповніть заяву самостійно, - каже спеціаліст.

Фото, яке ви додаєте до анкети, має бути зроблене за останні шість місяців. Фотокартки, які брали участь у розіграші минулими роками не приймаються, заява автоматично анулюється. Також заява не буде розглядатися, якщо і ви, і шахраї, подали заяву на ту ж людину. Саме тому у консульстві радять відмовитися від послуг посередників взагалі.

- Запам`ятайте, цю карту жодним чином ні у кого не можна купити. Бувають випадки, коли на сайті оголошень за 10 тисяч доларів пропонують вам перепродати свій документ, чи переписати його на вас. Грін карту не можна переоформити ні на кого, нею може користуватися тільки людина, яка її виграла, - підкреслив Нік Стокс.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
28-09-2016, 13:44
Коментарів 0 Переглядів 3 946

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.