RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«До медалі не вистачило пари стріл», - олімпійська лучниця із Чернівців

Чернівецька олімпійка, лучниця Лідія СІЧЕНІКОВА трохи засмучена своїм програшем на Літніх Олімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Проте стверджує, що її особистий показник та показники усієї олімпійської Збірної України загалом є результатом об’єктивних причин.

Про це лучниця розповіла кореспондентові molbuk.ua

- Я дуже хотіла перемогти, їхала на Олімпіаду за медаллю, - зазначила Лідія Січенікова. – Загалом ми мали дуже великі шанси, але кваліфікація нам трохи не вдалася, ми посіли восьме місце і вийшли відразу на дуже сильних суперників. Тому нам трохи не вдалося досягти того, чого ми хотіли. Причин такої ситуації декілька… Наприклад, у нас немає місця для тренувань. Фінансова підтримка від держави є, але не достатня. В усіх країнах дуже сильно підтримують спорт і всіляко допомагають спортсменам. Існують комп’ютерні програми, які допомагають підвищити їхню підготовку. А у нас все як було в плані технічної підготовки 50 років тому, так і досі залишилося. Тому й результати не ростуть. Так, ми трохи пригнічені, бо все ж таки у нас були сили і результати ми демонстрували нормальні, могли дійти і до медалі. Та через кваліфікацію, може, через пару стріл нам не вистачило до медалі. Хочу, звісно, взяти участь у наступній Олімпіаді у Токіо. Це найважливіші змагання, дуже хочеться саме на них завоювати медалі.

Лучниця зізнається: спортсменові без фінансової підтримки дуже складно. Звісно, можна тренуватися й без спонсора, якщо ти талановитий і працьовитий, і досягти гарних результатів, та все ж дуже нелегко.

-Лучникам насправді не треба дуже багато, - стверджує Лідія Січенікова. – Лише декілька луків, щоби мати запасний і мати з чого вибрати, і стріли. Бо наші суперники з інших країн мають по кілька комплектів. У нас один комплект на пару років, а вони їх змінюють раз у місяць. Хороший лук для професійних змагань має коштувати півтори тисячі євро. Набір стріл – 400 євро.

Л. Січенікова також розповіла, що у Ріо-де-Жанейро спортсмени, наслухані жахіть про грабіжницькі наради у Ріо, не покидали олімпійського селища і не гуляли містом. А щоби не заразитися вірусом Зіка, їм порадили прискатися спеціальними препаратами від місцевих комарів.

-Трохи страшно було від тієї ситуації, яка відбувається в Бразилії, - зізнається лучниця. Ми нікуди не виходили, перебували в олімпійському селищі і ходили тільки підтримувати наших спортсменів. Не виходили в місто, не їздили громадським транспортом. Бо було якось страшно - там десь щось вкрали, там когось побили. Також перед виїздом нам сказали, що треба бути дуже уважними, постійно прискатися апаратами від комарів. Та коли ти вже там і на змаганнях, зовсім про це не думаєш.

З російськими спортсменами українці були ввічливими, ті, у свою чергу, також. Про політику не згадували – не до того було.

-Ми не те що з росіянами особливо спілкувалися, але були у нормальних відносинах, - каже Лідія Січенікова. - Росіяни навіть бажали нам смачного під час обіду. Ну, тобто "приятного аппетита". Щодо суддівства, то, на мою думку, все було чесно, нікому ніхто не підсуджував.

-Я рада, що повернулася до різних, друзів. Мене дуже добре зустріли. Вдома, в Україні, з рідними, якось краще. Зараз трішки відпочиваю, мало тренуюся. Та в цьому році знову є змагання, ще треба тренуватися, - зауважила спортсменка.

Як відомо, у поєдинку 1/32 фіналу Лідія Січенікова перемогла грузинську спортсменку. Та все ж була змушена припинити боротьбу за медаль на Олімпіаді, програвши в 1/16 фіналу лучниці з Південної Кореї.

Довідка
Урочисте закриття Літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро відбулося 22 серпня. За підсумками Олімпіади, Україна посіла 31-е місце в загальнокомандному медальному заліку. Українці вибороли найменше золотих медалей і найменшу загальну кількість медалей в історії виступів країни на Літніх Олімпіадах.
Зокрема, на літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро українські спортсмени завоювали 11 медалей: 2 золотих, 5 срібних і 4 бронзових. Всього на Іграх Україну представляли 205 спортсменів в 27 видах спорту.

Золоті медалі країні принесли гімнаст Олег Верняєв (паралельні бруси) і каноїст Юрій Чебан (спринт на 200 м). В активі Верняєва ще срібло (багатоборство), інші срібні медалі завоювали стрілок з пневматичної гвинтівки Сергій Куліш (на дистанції 10 м), збірна шаблісток у складі Ольги Харлан, Олени Кравацької, Аліни Комащук та Олени Вороніної, борець греко-римського стилю Жан Беленюк (в категорії до 85 кг), Павло Тимощенко у сучасному п'ятиборстві.

Бронзові нагороди принесли Україні шаблістка Харлан в індивідуальній першості, стрибун у висоту Богдан Бондаренко, веслярі Дмитро Янчук та Тарас Міщук (у змаганнях каное-двійок на 1000 м) і Ганна Різатдінова в індивідуальному багатоборстві в художній гімнастиці.

Фото зі сторінки Лідії Січенікової у соцмережі

«До медалі не вистачило пари стріл», - олімпійська лучниця із Чернівців

«До медалі не вистачило пари стріл», - олімпійська лучниця із Чернівців

«До медалі не вистачило пари стріл», - олімпійська лучниця із Чернівців

«До медалі не вистачило пари стріл», - олімпійська лучниця із Чернівців

«До медалі не вистачило пари стріл», - олімпійська лучниця із Чернівців

«До медалі не вистачило пари стріл», - олімпійська лучниця із Чернівців

«До медалі не вистачило пари стріл», - олімпійська лучниця із Чернівців

«До медалі не вистачило пари стріл», - олімпійська лучниця із Чернівців

«До медалі не вистачило пари стріл», - олімпійська лучниця із Чернівців


Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Галина Олійник
24-08-2016, 17:34
Коментарів 0 Переглядів 1 825

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.