На околицях Чернівців, зокрема в мікрорайоні Гравітон, уже доспіла обліпиха. Деякі мешканці почали зривати ягоди, щоб зробити з них олію та варення.
– Цього року це сталося майже на місяць раніше, - повідомила кореспонденту molbuk.ua
провідний науковець Ботанічного саду ЧНУ Марія Виклюк. – Також починають дозрівати горобина і калина. Вдруге зацвіли магнолії та деякі декоративні кущі. А все тому, що цьогоріч була рання весна, достатньо вологи, потім почалася спека. Фази розвитку рослин вкладаються у нормальні терміни, просто вони почали швидше розвиватися. Судячи з усього, може бути рання осінь.
– Важко знайти в людському організмі те, чого не лікує обліпиха, – розповів завідувач фізіотерапевтичним відділенням міської поліклініки № 1 Іван Марчук. – Це просто унікальна рослина, згусток вітамінів. Обліпиха має надзвичайні цілющі властивості. Її ягоди зміцнюють стінки кровоносних судин, поліпшують обмін речовин, попереджають старіння. А в корі обліпихи міститься серотонін, який ще ще називають "гормоном щастя" через те, що він сприяє поліпшенню настрою.
Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
4-08-2016, 11:06
0
3 004