RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Найкращий час пошуку квартири – липень

"Шукаю квартиру. Центр. Дві кімнати. Бажано з 1 вересня. Без власників. Умови хороші, ремонт, щоби були всі меблі і техніка. До 1000 гривень кімната. Прошу ріелторам не турбувати". Таких оголошень у Чернівцях стає все більше.

Вступна кампанія стартувала, тож і попит на оренду житла зріс.

У центрі – тільки "старий фонд"

Студенти (та й не тільки) шукають житло з хорошими умовами, у центрі міста і …дешево. Та таких варіантів, як запевняють агенти з нерухомості, практично немає.

– Порівняно з минулим роком, дуже зросли ціни. Всі орієнтуються за курсом валюти. Якщо минулого літа можна було знайти хорошу квартиру на проспекті за 2,5 тисячі гривень, зараз та сама квартира коштує 3,5 тисячі, – каже директор агентства нерухомості Віталій ЛУМЕНЕЦЬКИЙ. – Співпрацюємо з тими ж власниками роками. Кожного сезону піднімають ціну на 500 гривень. Хоч умови ті ж, ремонти не роблять.

Студенти шукають квартири у центрі, бо від навчальних закладів недалеко.

– За саме слово "центр" власники беруть додаткових 50 доларів. Бо знають, що люди це шукають і візьмуть, – каже ріелтор.
– Рідко є такі клієнти, які знають взагалі, які в місті є квартири. Чешки, старий фонд, хрущовки, київки, панельки, новобудови… Вони ж зовсім різні. Ось центр – до прикладу – це тільки старий фонд. Це дуже хороші квартири, бо там стіні метрові. Влітку в них прохолодно, а взимку не пропускають холод. Тут і комунальні послуги будуть менші, – пояснює пан Віталій.

Як кажуть ріелтори, студенти шукають 2-3 кімнатні квартири, щоби жити декільком і платити менше. Зазвичай проживають четверо людей у двох кімнатах. Та все частіше власники шукають людей, які готові платити за окрему кімнату.
Умови проживання у квартирах різні. Деякі власники роблять ремонт, оснащують квартиру хорошими меблями і технікою. Інші ж про умови не піклуються.

– Ціна відповідає якості. Хороша квартира (не обов’язково з євроремонтом) з меблями і технікою у центрі коштує від 3,5 тисячі гривень. Якщо нижче – то вже без пральної машини або ремонт поганий. За хорошу квартиру власники також можуть попросити не менше 250 доларів, – додає агент із нерухомості.

Майже всі власники хочуть отримувати гроші щомісяця у валюті. За домовленістю люди сплачують у гривнях, але в таких випадках власники страхуються і беруть гроші і за останній місяць.

– Часто люди не сплачують за комунальні послуги або ж ламають щось і зникають. Тому власники майже завжди просять наперед оплатити останній місяць проживання, – каже Віталій.
Ще ефективніше – складати договір.

Ріелтор – ваш гарант

Офіційні договори, які захищають права власника і мешканців, складають тільки у тому випадку, якщо ви знайшли квартиру через офіційне агентство нерухомості. У такому випадку ви сплатите агентству місячну суму плати за квартиру.

– Якщо чесно, без ріелторів квартиру знайти майже неможливо. А якщо й можливо – буде якась підстава. Ми маємо хорошу базу даних, перевірених людей. Ми знаємо, що вони не будуть обкрадати своїх жильців або ж міняти умови проживання щомісяця. Так, на жаль, є й такі власники. Проте ми їх вже знаємо і не працюємо з ними. А ось людина, яка якимось чином вийшла прямо на власника, може потрапити у таку халепу. Часто власники виганяють без приводу студентів або ж хочуть більше грошей, – каже фахівець.

Ріелтори пояснюють, що хорошим власникам навіть вигідно працювати з агентами нерухомості. Бо вони гарантують власникові порядних людей.

Та завжди існує небезпека натрапити на нечесних маклерів. У Чернівцях досить поширений бізнес – надання інформаційних послуг щодо вільних квартир та їхніх власників. Маклери пропонують купити в них список таких квартир і контактів їхніх власників за 400 гривень. Врешті-решт, номери не дійсні або ж квартири давно зайняті.

– Люди на це купуються, бо їх приваблює можливість обійти сплату ріелтора. Вони думають, що вийдуть на власника, і потреба у посереднику відпаде, – каже Віталій.

Щоб уникати таких випадків, агенти радять стежити за ріелторами у соцмережах і за можливості дізнатися, чи агентство зареєстроване.

Також посередники наголошують на помилці студентів у відкладанні пошуку житла на серпень. На той момент хороші квартири вже розбирають. Найкращий час для пошуку житла – липень.

Ціни на квартири (грн)

Старий фонд (центр) – 2500-6500.
"Чешки" – 2500-5000.
"Панельки" – 2500-4000.
"Хрущовки" – 2500-4000.
"Київки" – 3000-4000.
Новобудови – 4000-8000.


Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
16-07-2016, 16:09
Коментарів 0 Переглядів 2 562

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.