RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"У Чернівцях ЛГБТ-марш краще не проводити, бо поб’ють", - представник спільноти

Розганяти силою чи підтримати: що думають у Чернівцях про ЛГБТ-прайд?

Тим паче, можливість проведення подібних маршів на вулицях міст, віддалених від столиці. Ми вирішили поцікавитись у чернівчан — представників ЛГБТ-спільноти, Правого сектору, профільних організацій щодо їхнього ставлення до Маршу рівності, пише Громадське радіо.

Гомосексуал з Чернівців Олександр вважає, що суспільство треба готувати до таких маршів. І що в Чернівцях, до прикладу, такий захід може закінчитись масовим побиттям.

"Краще не проводити тут. Бо це будуть тільки тикати пальцем, будуть на кожному кроці бити. А в Києві можна проводити. Там якось спокійно і толерантно", — зауважив Олександр.

Голова правління місцевої ЛГБТ-організації "Люди Буковини" Ніна Копельчук не підтримує власне марш як формат привернення уваги до проблем спільноти. І, переконує, то її суб’єктивна думка.

"Я абсолютно розділяю цілі і завдання цього заходу, про те, що треба про це говорити, треба відстоювати свої права і боротися, але особисто мені не дуже подобається формат. Я з задоволенням читала програму "КиївПрайду", і воркшопи, і цікаві дискусії, і робота з журналістами, і Школа молодих активістів, — це все дуже класно і треба проводити. І я б хотіла бачити там соціальний театр також. Але стосовно маршу, то мені не подобається, — розповіла Ніна.

В свою чергу соціологиня Софія ідею проведення Маршу рівності підтримує, адже переконана, що права людини — понад усе. А для проведення таких заходів в обласних центрах, має бути проведена перед тим широка просвітницька кампанія.

"Ноги ростуть від незнання. А ті радикальні групи та рухи, які мають вплив, вони знають, що завжди є відсоток людей, які не мають своєю думки і ними дуже легко маніпулювати, — зауважила Софія.

Категорично проти маршів виступає керівник Чернівецького осередку Правого сектору Олександр Паращук. Він заявив, що роздмухування цієї теми в ЗМІ спеціально кимось спровоковане. Правда, не сказав, ким саме:

"Такі події і взагалі таке явище в суспільстві — це те, що суперечить християнській позиції народу України. Паралельно вірі в Бога, паралельно посиленню для більшості громадян України надії на Бога для виходу з такої складної ситуації, анонсувати, проводити подібні заходи, — то, напевно, злочин".

На наше запитання щодо можливого насильства під час Маршу рівності в Києві і можливої участі там Правого сектору, Олександр Паращук відповів досить емоційно.

"Чому ви не питаєте, чи не вважаєте ви, що дана подія — це насильство над свідомістю людей і свідомістю дітей? Діти це бачать, чують, до них це доносять. Це ненормально. І, звичайно, такі заходи ми будемо блокувати, і якщо правоохоронні органи, а я їх так назвати не можу, владоохоронні органи будуть охороняти людей, подію, яка загрожує безпеці моєї нації, то, звичайно, ми будемо втручатись в це. Можливо і силовим методом", — зауважив Олександр.

Нагадаємо, в Чернівцях була зареєстрована петиція щодо проведення мирної ходи в підтримку ЛГБТ спільноти. Вона зібрала 81 з 250 потрібних підписів. Одразу на противагу їй була зареєстрована інша петиція з вимогою заборони проведення вказаного заходу, яка набрала необхідну кількість голосів. У відповіді міська влада зауважила, що до ради ніхто не звертався з повідомленням про проведення мирної ходи.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
14-07-2016, 16:23
Коментарів 0 Переглядів 2 518

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.