RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На Буковині відкрили пам’ятники загиблим учасникам АТО (ФОТО)

У суботу, в селах Анадоли та Каплівка Хотинського району урочисто відкрили пам’ятники землякам учасникам бойових дій на сході, які загинули за Україну – Олександру Боднарюку, Олександру Гарбузу та Юрію Кушніру. Багато людей, полишивши свої щоденні турботи, прийшли скласти данину шани героям Хотинщини, пишуть "Хотинські вісті".

А те, що хлопці дійсно патріоти з великої літери підтвердив районний військовий комісар Ігор Шевчук: "Вони не ховалися і не чекали на повістки із військкомату. Добровільно в числі перших пішли відстоювати цілісність України. У бою не давали продиху ворогу, були відважними та безстрашними – про це неодноразово розповідали їхні однополчани. Аби не допустити агресора до рідного краю, вони не пошкодували свого життя…".

Брат загиблого Олександра Гарбуза Анатолій сподівається, що смерть брата не була марною.

На Буковині відкрили пам’ятники загиблим учасникам АТО (ФОТО)

На Буковині відкрили пам’ятники загиблим учасникам АТО (ФОТО)

На Буковині відкрили пам’ятники загиблим учасникам АТО (ФОТО)

На Буковині відкрили пам’ятники загиблим учасникам АТО (ФОТО)

На Буковині відкрили пам’ятники загиблим учасникам АТО (ФОТО)


"Якщо так далі піде ця війна, далі будуть гинути наші хлопці, не буде рішучих дій керівництва держави, то я вважатиму смерть мого брата даремною…", – каже Анатолій Гарбуз.

Батько загиблого Олександра Боднарюка Василь Олексійович зазначив: "Мій син – справжній Герой. Він не ховався за спинами інших, урятував багатьох побратимів. Як жаль, що ця війна не закінчується, і гинуть інші молоді хлопці. Керівництво країни має вжити якихось заходів, адже нищать цвіт нації…".

Матір загиблого кіборга Юрія Кушніра Віра Радіонівна зі сльозами на очах сказала, що час не взмозі вилікувати страшну рану від втрати сина. Біль лише загострюється.

За словами обласного військового комісара Володимира Шведюка саме відвага та самопожертва таких героїв зламала моральний дух "сепарам":

– Путін прорахував все: і те що попередня влада зруйнувала та деморалізувала армію, і те що військова техніка стара і т. д. Одного не прорахував, що ще є в Україні волелюбні хлопці – справжні нащадки козаків-степовиків. Хлопці лише із автоматами в руках зуміли зупинити до зубів озброєну орду із найсучаснішим озброєнням. Сепаратисти ніяк не можуть усвідомити: як це українському війську вдалося? Про це розповів один із полонених "казаків", якого довелося мені допитувати перед поверненням із зони АТО. Він розповів, що ідейних у них залишилось дуже мало, а уся та наволоч, що нині протистоїть нам воює лише тому, що за ними "загради" – загони регулярних російських військ. Ось такі то справи… Вважаю, смерть хлопців не була марною – вони не тільки зупинили навалу, а морально зламали ворога. Переконаний, що незабаром ми зможемо вигнати ворога за Урал і відновимо цілісність України".

Ініціатором та спонсором створення пам’ятників загиблим героям став депутат обласної ради Анатолій Сухар та приватне підприємство "Слава".

– Це найменше, що ми можемо зробити для наших героїв, – зазначив Анатолій Іванович. – Сподіваюсь, що прийдешні покоління пам’ятатимуть усіх тих, хто заради мирного неба на нашими головами віддав своє життя.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
20-06-2016, 09:48
Коментарів 0 Переглядів 1 885

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.