RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Принципово не співаємо російською»: фіналісти "Х-Фактора" розповіли про війну і шоу-бізнес

Після участі на популярному телешоу "Х-Фактор" тернопільське чоловіче тріо "Тріода" здійснило гастрольний тур по США з Ніною Матвієнко й братами Яремчуками. Згодом хлопці з концертами відвідали Рим і видали дебютну платівку.

Днями фіналісти відвідали Чернівці та дали концерт у школі №31 на вечорі пам’яті композитора Володимира Івасюка.


Про свою творчість, війну та шоу-бізнес "МБ" розповів соліст гурту Андрій Гамбаль.

– Наш репертуар складається не тільки з українських композицій, а й з італійських та англомовних пісень. Ми принципово не співаємо російською.

– Ви їздили в зону АТО. Якою ви побачили там ситуацію?

– Ми досить часто їздимо в зону конфлікту. Таких емоцій, як під час зустрічі з бійцями, ми не переживали ніколи. У нас були тури в Америці, Італії, зйомки на "Х-Факторі", але це все не порівняти з найщирішою аудиторією – бійцями, які захищають нас на Сході.

«Принципово не співаємо російською»: фіналісти "Х-Фактора" розповіли про війну і шоу-бізнес


– Чи потрібні Україні в період війни концерти та шоу?

– Так, однозначно. Я вважаю, що потрібно жити, не можна у такий нелегкий час забрати у людей геть усе. Сьогодні всім потрібна музика. Одного разу, під час чергової поїздки в АТО ми зустрілися з командиром на передовій. Сказали йому, що нам соромно, адже ми – молоді хлопці, і могли би стояти з автоматами, захищаючи країну. Він відповів: "У нас свій фронт, у вас – свій. Ми вміємо стріляти, а ви – співайте, підносьте дух, а ми за вас повоюємо". Війна зараз не тільки на фронті, а й у музиці та в культурі також.

– А Євробачення? Що думаєте про російськомовного українця SunSay, який змагався за участю у конкурсі?

– Гадаю, туди потрібно відправляти такого учасника, який би зміг гідно представити Україну. Ми підтримуємо Джамалу, бо бачимо її рівень професійності. Вона сама кримчанка і представляє кримську культуру, але вийде на сцену з прапором України. І це ще раз доводить те, що Крим – це Україна.

– А якщо вас покличуть виступати в Росії?

– Нас неодноразово запрошували, але ми ніколи не погоджувалися. Вважаємо це зрадою.

«Принципово не співаємо російською»: фіналісти "Х-Фактора" розповіли про війну і шоу-бізнес


– Ви стали відомими завдяки шоу "Х-Фактор". Чи потрібні зараз такі проекти?

– Якби не "Х-Фактор", то гурт "Тріода" не відбувся би. Цей проект – як десятиповерховий будинок. Кожен ефір тебе піднімає все вище і вище по сходинках. Про тебе починають говорити, тебе впізнають на вулицях, але після закінчення цього шоу ти знову опускаєшся на перший поверх. І тут найголовніше – самому втриматися на цій течії, а для цього потрібно працювати.

– Чи допомагає українське телебачення популяризувати якісну музику?

– Якщо чесно, зараз артистам потрібно лише на себе покладатися. Донедавна в Україні не було своєї музики, був масовий російський шоу-бізнес. І люди ще не звикли слухати українську музику. Ми україномовний колектив, у нас багато друзів, у яких родичі росіяни, але вони розуміють і сприймають українську позицію. Гадаю, через років десять буде набагато більше музичного українського продукту.

«Принципово не співаємо російською»: фіналісти "Х-Фактора" розповіли про війну і шоу-бізнес


Довідка

"Тріода" – музичний колектив із Тернополя, суперфіналісти телевізійного проекту "Х-Фактор-4". Наразі гурт складається з трьох учасників: Андрія Гамбаля, Володимира Рибака і Андрія Липка.

Колектив створено в університетському гуртожитку, де хлопців поселили в одну кімнату. Назва гурту "Тріода" містить дві складові: "Трі" – означає тріо, а "-ода" з грецької перекладається як "пісня".

Музиканти виконують композиції з репертуару Володимира Івасюка, Олександра Пономарьова, гуртів "Океан Ельзи", "С.К.А.Й.", "Скрябін", Лари Фабіан та інших.

Христина ТИМОФІЙЧУК
Редактор: Микола Кобилюк
8-03-2016, 11:38
Коментарів 0 Переглядів 3 010

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.