RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Елітні авто і сотні «квадратів» житла: ТОП-10 найбагатших депутатів нової Чернівецької міськради

Редакція molbuk.ua проаналізувала статки новоспечених депутатів Чернівецької міської ради і склала рейтинг найбагатших обранців.

Відповідні розрахунки журналісти molbuk.ua здійснили, використавши інформацію з декларацій про доходи і витрати кандидатів у депутати міськради за 2014 рік, які вони подали до Чернівецької міської виборчої комісії напередодні місцевих виборів.

Так, найбільше у минулому році заробив депутат від "Самопомочі", підприємець Олександр Ставчанський – 2 мільйони 199 тисяч гривень. Згідно з інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Ставчанський займається ремонтом автомобілів і продажем автомобільних запчастин.

Водночас дружина новоспеченого депутата торік заробила всього 1040 гривень.

На другому місці у рейтингу – відомий підприємець, депутат від партії "Рідне місто" Василь Продан. У його декларації зазначено, що торік він заробив трохи менше одного мільйона гривень – 994,7 тисяч гривень.

Натомість його дружина, нардеп від "БПП" Оксана Продан задекларувала 173 260 гривень.

У власності депутата перебувають три квартири у Чернівцях – площами відповідно 135 кв.м., 123 кв.м. та 117 кв.м. Також Василь Продан має два автомобілі – Toyota Prado 2011 року випуску і Toyota RAV4 2011-го.

У володінні дружини Продана – дві квартири площами 32 і 85 квадратних метрів. Водночас у Оксани Продан задекларовані внески у статутний фонд підприємств у розмірі 1 516 151 гривень. Натомість Василь Продан задекларував трохи більше 373 тисяч гривень таких внесків.

Третю сходинку рейтингу найзаможніших посів новоспечений депутат від партії "БПП "Солідарність" Василь Осачук. У декларації про доходи зазначається, що він є приватним підприємцем.

Так, Осачук у 2014 році заробив 894 255 гривень. У його володінні перебувають дві земельні ділянки площами по 1000 квадратних метрів, два житлові будинки (72,4 кв.м. і 278 кв.м.), два легковики (ВАЗ-2101 1978 року випуску і Honda CRV 2008 року випуску) і дві вантажівки Renault Master. Натомість дружина депутата заробила всього 28 500 гривень. В її володінні перебуває тільки один автомобіль – "Мазда-3" 2008 року випуску.

Володимир Сєхов з партії "БПП "Солідарність", який працює керівником розважального боулінг-центру, у минулому році заробив 789 900 гривень. У його декларації немає інформації про доходи його родини. Крім свого заробітку в документі Сєхов задекларував лише нерухоме майно – 65 квадратних метрів.

Депутат від партії ВО "Батьківщина", волонтер Роман Гаїна у 2014 році заробив трохи більше, як півмільйона гривень – 580 700. Обранець задекларував 0,74 га землі, 37,9 кв. метрів житла, дві квартири площею 53,4 і 74,5 квадратних метрів. Також у власності депутата перебувають автомобілі Fiat Doblo 2008 року і Mersedes Benz 2004 року випуску. Водночас сім’я обранця задекларувала 700 000 гривень, зароблених у минулому році.

Депутат "Рідного міста" Володимир Бешлей у своїй декларації про доходи вказав лише 487 958 гривень, зароблених торік.

А ось депутат від "БПП "Солідарність", приватний підприємець Віктор Савчук задекларував 441 500 гривень, зароблених у минулому році. Він володіє квартирою у Львові площею 72,1 кв.м., автомобілем Toyota RAV4.

У власності сім’ї Савчука перебуває земельна ділянка площею 0,1 га і квартира в Чернівцях площею 109 квадратних метрів.

Депутат "Рідного міста", підприємець Анатолій Чесанов у своїй декларації вказав лише інформацію про суму власного заробітку (394 500 гривень) і володіння квартирою площею 134 квадратні метри.

Єдиний представник партії "Народний контроль" у десятці найзаможніших, лікар-уролог Михайло Яринич задекларував 343 443 гривні, зароблені в минулому році. Також він володіє земельною ділянкою площею 1250 "квадратів" і квартирою площею 14,86 кв.м.

Водночас сім’я Яринича торік заробила 96 330 гривень. У її власності перебуває також земельна ділянка площею 938 квадратних метрів та автомобіль Mercedes E-Class 2007 року випуску.

Замикає "десятку" найбагатших новообраних депутатів представник партії президента Наталія Якимчук. Згідно з інформацією з її декларації, обранець торік заробила 229 257 гривень. Також вона задекларувала квартиру в Києві площею 110 "квадратів" та автомобіль Volkswagen седан 2012 року випуску. Наталія Якимчук зберігає на рахунку в банку 12 тисяч гривень.

Чоловік депутатки, прокурор Чернівецької області Микола Якимчук, згідно з інформацією з документів, минулого року заробив 252 190 гривень. Він володіє землею площею 0,1 гектари, квартирою в Чернівцях (125 кв.м.), гаражем площею 20 кв.м. та автомобілем Mersedes 2008 року випуску.
Редактор: Микола Кобилюк
16-11-2015, 17:52
Коментарів 0 Переглядів 7 664

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.