Буковинець розповів, як правильно зберігати виноград

Новини Чернівців / Життя
2 307
0
Буковинець розповів, як правильно зберігати виноград

У жовтні ріжуть грона пізніх сортів винограду для закладки на зиму. Зберігають свіжими до Нового року, як зимові яблука чи груші.

Про це пише "Газета по-українськи".

— Потрібен сухий підвал без ­грибк­і­в. Або місце, де сухо й градусів 15 ­те­­п­ла, — ді­­­­литься досвідом 40-річний Ми­кола Ско­­­­­рей­ко, виноградар із села Киси­лів ­Кіц­­­манського району Чернівецької області.

Виноград на зиму зрізує ввечері. Він сухий. Вранці вологий від роси, пере­паду температури з нічної на денну. Оглядає грона, відриває сухі чи тріснуті ягоди. Кетяги підв'язує шпагатом патика, який попередньо кріпить між двома стінами підвалу.

— Грона не мають торкатись одне одного. Загниє ягода — гниль перекинеться на всі сусідні. Можна закріпити на стіні карниз і почіпляти виноград на зажими, як штори чи тюль. Друзі-виноградарі розповідали, що пересипали в ящику сухим піском. Діставали взимку свіжісінький. Але теж тримали в підвалі. Я сам так не пробував.

На зиму ріжуть пізній сорт Аркадія, Молдова. Колір ягоди на тривалість зберігання не впливає.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
[xfgiven_reclama][/xfgiven_reclama]

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують