RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Прорив почті в космос, прорив язиками по бездорожью і разгільдяйству і прорив к свєтлому будущому - в буквальному смислі свєтлому – з лямпочками. То всьо нам обіщали сеї неділі.

***



Першим почав, канєшно Вася. Канєшно Вася, ну хто єго не знає. Бо хто наївний і ше не знає, то взнає, бо Вася - то такий чєловєк, шо скоро він добереться і до вас. Як казав велікій Владімір Ілліч, "жіть в общєствє і біть свободним от общєства нельзя". А Вася в нас нині- общєство. Таке, яке ми заслужили за 30 років тяжкого економічєского розвою з клітчастими сумками і бейсбольними бітами і ше 70 років перед цим вічної борьби за щасливе майбуття і квартіри каждому.

Прошеніє про бабло і сіяніє лямпи Петровіча. Блог Мостіпаки


Так от. Вася нам пообіщав не мало і не багато, а 500 мільйонів в аеропорт. Дівка, шо сиділа перед ним в тілівізорі, так і зависла, навсігда. А Вася навіть розвив мисль і уточнив, звідки то возьме. Далі, внімаєніє, ржака, переходяща в бурні овації, биття посуду, танці на столі, галдьож,і висіллє і калачі з медом. Вася сказав, що "приблизно місяць тому він відправив листа про співпрацю з міжнародними організаціями". Ну і далі в такому дусі. Типу, єропорт, а з ним і Чагор, і блізлєжащі пасовиська завалять баблом, як вітер Сахару піском.

Правда, Вася, аби не спугнути отих лохів, шо дадуть єму 500 мільйонів, їх завбачливо не назвав. І куди письмо писав, так і не сказав. І адрес, тим болєє. Він же наш народєц знає. Не встигнеш ляпнути, як ломануться туди хто на чім – "євробляхами", возами, грейдерами, плотами і всім, шо має хоча би одне колесо чи лижу, аби то бабло перехопити.

Так шо фігвам вам, товарісчі, а не адрес, куди Вася письмо зі свого кабінету відправив по бабло. Нема адреси. Бо тої дєрєвні і на карті нема. Де бабло лежить. Бо вона засєкрєчєна. Бо після того, як Вася со товаріщі послав нафіг ЄС, ЄБРР, СБ і прочих міжнародних імперіалістів, аби Маші Порчук і Льоші Каспруку откати не давали, а Тоня Процедура про то шось дурне понаписувала в своєму гламурному ФБ, то Васі бабло може дати лише Кім Чен Ин, іранські аятоли і Мадуро. І то в своїй національній валюті по курсу штири тонни за доляр. Отакі діла. А всі імперіалісти, то ше ті негідники. Вони тепер, поки Вася, Тоня і прочі Володьки засіли в ратуші, то тако тіпа улібаются і "ду ю спік інгліш" шось мелять, но в кишені з баблом імперіалістічєским стойкій такий "фак ю" для Васі і компанії тримають.

Нє. Но я і лошара. Є ж ще мєстні інвестори, які за наш город за ціною не постоять. Лише би він щасливо жив і з него можна було полетіти хоч догори ногами, а хоч сраков донизу в силу земного тяжєнія.

Наприклад, той же Митро із Синькова. Он продасть вогирків на 500 мільйонів і всі їх вбухає в єропорт. В прямий рейс до штаб-квартіри ФБР. Або Валєра. Той може карасів налапати у ставку на 500 мільйонів і всі закопати в єропорту. Прямо на "полі чудес". А ше є всякі кольхозніки Васьові, які можуть скинутися по пару баксів-євро. Огого!

Вопшим, є умєльці, так шо ждітє розвою єропорту, бо Вася письмо написав у сєкрєтну дєрєвню, де бабло лежить стосами. А може то він Ілону Маску написав? Ну то всьо міняє суть дєла. Тим більше, шо в нас давно і екіпаж, і туристи для польоту на Марс готові – 29 штук особєй і навіть подопитна собачка. Бо каравану на Марс обязатєльно нужєн пьосік.

***

А ше в нашім тьомнім царстві Бурбака-Федорука, які, як Победоносцєв над Рассєєй простьор совинниє крила, свої хитрі фізіономії прострьорлі на просторах Черноуць і Бесарабії, появився неждано-негадано луч свєта. Реального свєта – з лямпочками новомодними, шо не горять (в смислі не перегорають) і почті вєчні. І той луч свєта почав проникати в стражденну столицю нашого краю не звідкись, а з наших жутко розвинутих і освєтльонних райцентрів – Кіцманя, Вижниці і, шо особливо важно, Путили.

Прошеніє про бабло і сіяніє лямпи Петровіча. Блог Мостіпаки


То в чом діло? А в том, шо завівся там народний депутат Іван Петрович Рибак і почав там ті райцентри і околєсіци жутко освітлювати новомодно. Та так, шо такого світла вони не бачили ще з часів цісаря і маршала Антонеску. Ну і понятно, шо почав про то звітувати, писати, лямпочки показувати, свєт наш батюшка Іван Петрович.

І єстєствєнно, раз у райони сей свєт уже проник, то на очєрєді Черновці. То ж скоро і наш город засіяє новомодними лямпочками, як Кіцмань, Вижниця, Путила і всі гуцульські хутори і села, які освітлив Іван Петрович лічно і за участієм мєстних руководящих товаріщєй. Він так і сказав, шо той передовий опит від райцєнтрів почали переймати Черновці. Бо без лямпочок новомодних вони ніколи не стануть важним турістічєским центром Європи і Всєлєнной.

І вот як тіко всьо у Черновцях засіяє, як сіяє вже у Путилі, Вижниці і Кіцмані, то туристи сюди повалять на то світло, як комарі на ночний свєтільнік. І як тіко коло собору Святого Духа стане на єдного (всьо єдного) роззяву з фотіком більше, як коло собору Святого Петра, то можна буде вважати, що важлива політічєска місія нашого Івана Петровича по освєщєнію, просвєтлєнію і осіянію всія Буковини і Черновців буде завершена.

А всьо починалося у Ворохті на Гуцулії, де якихось 40 років тому над горами зійшла яскрава звізда. І хто би міг подумати, що через 40 років ця звізда воссіяє над Кіцманем, Вижницею, Путилою, Сторожинцем, а далі і над Черноуцями, аби принести нам у наше тьомне і мрачне сьогодення луч свєта з LED-лямпочками за наші з вами гроші і скромно про то прозвітує нам з вами. А ми будемо читати і плакати від умілєнія, плакати і читати, бо на вулиці по всій Гуцулії і Черновцях буде виднося шо в день. І всьо завдяки вчасному і щасливому для всіх нас восхождєнію звізди над Ворохтою 40 років тому. Так починалося сіяніє лямпи Петровіча замість устарєвшої і старомодної лямпи Ілліча.

***

В нашому городі всьо йде, як у класічєскому африканському бантустані після того, як звідти звалили колонізатори.

Бо там тако, поки були колонізатори, то вони, канєшно, імперіалісти, експлуататори і кровопивці, но всьо так-сяк трималося купи – там якась поліція охраняла якісь хати, якісь дороги хтось латав, а діти бантустанців навіть якось ходили до школи при церкві, а піп-падре їх вчив писати-читати і ложкою їсти з миски. Але ті пішли. Задовбалися тіпа наглядати за тими бантустанцями, будь вони неладні.

Ну і бантустанці взялися до танців. Одні гадили, гадили, а далі раптом вилізли з-за фіранок, скинули легітимного, проголосили собі Васю главним, взяли водоканал, жилконтору і всьо, шо можна було взяти, і почали мародьорствувати по бєспрєдєлу, бо время прижимає. Но для всякого політічєского рєжіма ( а то, шо мародьори - це тоже політічєский рєжім, то сомнєній нема) нужна політічєска база. То то й почали собі набирати базу.

Купили тілівізор, далі включили радіво, далі то підперли сцайтом, ше далі набрали си актівістів, далі колабораціоністів, потім проходімців, а ше далі всякого люду, тіпа, аби рєжім був схожий на рєжім, а не на отряд пана атамана Гріцька Таврічєского з водевілю-бойовіка "Весілля в Малинівці". Ну а далі шось же тому всьому народу тра робити. Ну тіпа, підпирати рєжім базов, аби не завалився і окончатєльно не став отрядом пана атамана.

То почали ту базу збирати і їй звітувати про успєхі своїх дєяній, злодєяній і просто хороших дєл.

Шось таке було у суботу у мерії, де щасливий Вася і не менш щасливий Володька своїй базі розказували, як вони робили і роблять дороги і ше скілько всього зроблять, шо най ми ся щикавка мине.

Прошеніє про бабло і сіяніє лямпи Петровіча. Блог Мостіпаки


А ті всьо слухали і слухали. І тоже були щасливі. Бо їх для того і набрали, аби рєжім був. Бо якби їх не набрали для рєжіму, то ніякого рєжіму би не було і їх би не було – ні в тілівізорі, ні в радіво, ні в актівістах. Бо всьо то – ерзац, як хліб у воєнній Германії перед капітуляцією в 1918 році (хто хоче, то почитайте, з чого він складався і тоді поймете природу політічєского рєжіму Васі).

Но то ше не всьо. Бо якраз навпроти нашого танка засіли ставлєніки і дєятєлі пришлого політічєского рєжіму - легітимного. То їм шо робити в умовах тотального ерзацу, що легітимізує мародьорів? Правильно. Создавати свій ерзац-політічєский рєжім в екзилі. Зо своїм тілівізором, радіво, сцайтом, актівістами, проходімцами і всіма, чого потребує політічєска борьба в Україні. Вопшим, по бєспрєдєлу, інакше власть не повернути, мародьорство соплями і воплями не припинити, а мародьорствующих не загнати в стойло. Вот такі діла політічєскі.

А шо ж тоді, запитаєте ви, робити тим, що не при ділах, неопрєдєлівшимся, сумнівающимся, нєувєрєним в собі, не інтєрєсующимся політикою, страдающим депресіями, нєрвними расстройствами і вєрящим в то, шо само розсосеться? А нічо. Вкуситися за ліве копито.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
10-02-2019, 10:00
Коментарів 0 Переглядів 2 496

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.