RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Громадський транспорт у Чернівцях поступово оновлюють. Красиві червоно-чорні тролейбуси й автобуси вже тривалий час курсують на маршрутах. У них комфортно: влітку працюють кондиціонери, взимку тепло.

Дискусії щодо електронного квитка й оплати через валідатори чую дедалі рідше.



Плачі через штраф за несплату за проїзд інколи ще є, але їх вже істотно менше. Хоча якось, їдучи в тролейбусі, почула, як пані на адресу контролерки вигукувала звинувачення в сатанізмі, бо, мовляв, цифровізація – це диявольський промисел, і всі, кому присвоюють якісь номери, горітимуть у пеклі. Тому жодної транспортної картки та пані виготовляти не буде. І платити не буде, бо в неї пільги…

До слова, я спершу розраховувалася в транспорті банківською карткою. Нервувала через те, що сповіщення не надходили, лякалася контролера, бо хвилювалася, як йому довести оплату в таких випадках.

Згодом перейшла на оплату в застосунку "Приват24" — і за пів року жодного збою. Тож для мене це найкращий спосіб оплати.
Проте нещодавно я таки впіймала хвилинку смутку за тим, що в тролейбусі немає кондуктора. Щойно увійшовши в транспорт, відчула стійкий неприємний запах нетверезого пасажира, який лежав на задніх сидіннях.

Чоловік середнього віку в стані жахливого алкогольного сп’яніння стогнав, звісивши голову зі стільців. Довкола нього — нікого.
Люди, скрушно похитуючи головами, виходять з тролейбуса на своїх зупинках…Пасажира пригріває сонце…Мабуть, йому таки зле.
Підходжу до дверей водійської кабіни. Дочекалася червоного на світлофорі, щоб не відволікати водійку під час руху, і стукаю. Та — в навушниках, не чує. Стукаю гучніше.

Коли вона поглянула на мене запитально, я розповіла, що нетверезий лежить, погано йому. На що водійка відповіла: "І що мені зробити?". Урешті пообіцяла на кінцевій зупинці розбудити пасажира.

Як скінчилася ця історія, не знаю — до кінцевої мені не треба було. Але одразу пригадала таку саму фразу водія тролейбуса. Вона пролунала у відповідь на чергову тролейбусну ситуацію. Жінка в красивій білій сукні сіла на стільчик і миттю підстрибнула, зойкнувши на весь тролейбус. Виявилося, він був цілковито мокрим хтозна з яких причин… "А що я зроблю?" — вигукнув водій на претензію пасажирки. Вона попросила бодай на листку написати, що стільчик мокрий, щоб інших не спіткала така неприємна несподіванка. Але листка у водія не було…У пасажирів, як виявилося, також…

Міркую. І справді, водії повинні керувати тролейбусом. А хто ж має розрулювати такі непередбачувані ситуації? Мабуть, самі пасажири. Але я, якщо чесно, не взялася б будити п’яного чоловіка й виводити з транспорту. Поліція? Вірогідно. Мабуть, вона й допомагає у таких випадках. Але її ще треба викликати й дочекатися на зупинці. Чи все-таки водій, раз він залишився в тролейбусі сам, мав би час від часу оглядати салон?…

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Юлія Пацаранюк
30-05-2024, 14:35
Коментарів 0 Переглядів 2 241

Теги -
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Не впевнений, що ви із першого разу вгадаєте, кому належить фраза, що винесена у заголовок блогу.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Зміни  клімату? Та це ж вигадка. Блог Ярослава Волощука
Не впевнений, що ви із першого разу вгадаєте, кому належить фраза, що винесена у заголовок блогу.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.

Двоколісний та триколісний транспорт на електродвигунах все більше набирає популярності серед водіїв і водійок. Електромопед характеризується достатньо високим запасом ходу, оптимальною швидкістю руху та зручністю в управлінні.