RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

З початку року в області загинуло 22 дитини. Особливо кількість трагедій зростає у літній період. Різкий ріст кількості загиблих неповнолітніх влітку правоохоронці та рятувальники пов’язують з канікулами, коли втрачається контроль за дітьми з боку школи та батьків, які або на заробітках, або не мають можливості відправити дитину до оздоровчого табору, де за нею доглянуть. Серед причин також нестача ігрових майданчиків та безпечне ставлення батьків і дітей до небезпек, які чатують під час літнього відпочинку.
Найтрагічніший місяць для буковинських дітей – серпень
Третього серпня на Дністрі на очах у матері та брата втопився 16-річний юнак.
Ввечері поблизу Репужинців Заставнівського району відпочивала жінка з двома синами з села Ставчани сусіднього Хотинського району. Поки вона з молодшим сином були на березі, 16-річний Любомир вирішив перепливти Дністер. Річку хлопчина все ж таки переплив, але коли повертався назад, десь посеред Дністра, пірнув під воду і на поверхні більше не з’являвся. Мати і брат сполохалися, коли через 2-3 хвилин він так і не з’явився. Почали кликати на допомогу людей, які були поряд, але допомогти дитині вже не змогли.
А напередодні двоє дітей загинули та одна була травмована у автопригодах. У селі Мілієво Вижницького району 46-річна жителька Івано-Франківської області, на автомобілі "Субару-Форестер", збила 5-річного хлопчика, який вибіг на дорогу. Дитина померла в лікарні. У Сторожинці 34-річний житель села Мигове Вижницького району на "Мерседесі Віто" наїхав на 10-річного велосипедиста, який загинув на місці ДТП.
Майже 45% усіх автопригод за участю дітей трапляється під час канікул
Основна причина ДТП за участю дітей – наїзд на дитину-пішохода через неочікуваний вихід на проїзну частину дороги.
За словами інспектора ВДАІ області Івана Добровольського, ДАІ постійно проводить серед дітей лекції та навчальні акції з правил поведінки на дорозі. Перед літніми канікулами у всіх школах проводять "Єдині уроки безпеки дорожнього руху", щоби нагадати дітям перед канікулами правила. Під час канікул за кожним оздоровчим табором, яких в області є 17, закріплений працівник ДАІ, який зобов’язаний один раз у тиждень проводити навчальні лекції з безпеки. Першого вересня працівників ДАІ закріплять за школами, поблизу яких є інтенсивний автомобільний рух, щоби запобігти автопригодам. Після початку навчального року співробітники ДАІ проводитимуть у школах лекції, щоби нагадати дітям правила дорожнього руху, які вони забули за літо. Передбачені навчання і для дорослих, які мають опікуватися дітьми.
Але проблемою є те, що багато батьків перебувають на заробітках за кордоном, залишаючи дітей на бабусь, дідусів, родичів, які не завжди можуть приділи належну увагу дитині. Також ріст дитячого травматизму в ДТП відбувається через малу кількість ігрових майданчиків. Діти змушені коротати канікули на вулицях міст і сіл. В ДАІ вважають, що необхідно збільшити кількість годин в школах, де б дітей навчали основам безпеки, а головне – облаштувати місця для відпочинку дітей під час канікул.
За словами т.в.о. начальника центру пропаганди ГУМНС в області Сергія Бабчука, рятувальники регулярно проводять навчальні акції серед дітей. Однак повністю запобігти травматизму та загибелі дітей не вдається. Однією з причин в ГУМНС також називають бездоглядність дітей через заробітчанство. Старші бабусі та дідусі не можуть належно доглянути дітлахів. Крім того, серед населення залишається низькою культура безпеки. Більшість з дорослих знають і правила поведінки на дорозі, і на воді тощо. Однак багато хто нехтує ними через самовпевненість чи необачність.


Сумна статистика
(з початку 2006 року)


Загинули – 22 дітей
(в т.ч з початку літа – 15):
- утоплення – 7
- пожежі – 3
- інші випадки – 10
- ДТП – 2
Травмовано – 35
(в т.ч. в ДТП – 19)


(Дані ГУМНС області та ВДАІ УМВС)


Основні правила поведінки на воді
- не стрибати у воду з човнів та інших споруджень, які для цього не призначені;
- не подавати помилкові сигнали небезпеки;
- не заходити нижче пояса дітям, які не вміють плавати;
- не запливати за обмежувальні знаки;
- не допускати грубих ігор у воді.


Правила поведінки на дорозі
- переходьте вулицю тільки на перехресті та на пішохідному переході;
- під час переходу вулиці подивіться вліво і вправо;
- якщо немає тротуару, потрібно йти по узбіччю дороги назустріч транспорту, щоб бачити машини спереду;
- обходьте тролейбус, автобус чи автомобіль тільки ззаду, а краще дочекатися, коли він від’їде і перейти вулицю на пішохідному переході.

Редактор: admin
10-08-2006, 17:33
Коментарів 0 Переглядів 2 048

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.