RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Шашлик смакує на висоті два кілометриЧи то нечиста сила, чи ангели…
Справжні шанувальники гірського відпочинку не зраджують його і влітку. Якщо ви – саме з таких, вам варто навідатися у село Гута Івано-Франківської області. Саме тут розташована друга за висотою гора в Україні (після Говерли) – Сивуля, що сягає 1836 метрів. Як розповіла гутівчанка Христина Фелезюк, Сивуля має найбільший "попит" серед відпочивальників.
– На цій горі влаштовуються різноманітні забави "із поїданням шашликів", – каже вона. – Влітку туристи оселяються тут із наметами на кілька днів і спускаються у село лише для того, щоби поповнити свої запаси.
Можна сходити на барбекю на інші мальовничі місця сусідніх гір – Близнят, Буревки тощо. Легенди та перекази про них охоче розповідають гутівчани.
– Поблизу гори Сивулі, – розповідає Христина Фелезюк, – є озера. Там, як казали старі люди, водяться надприродні створіння. Щоправда, ніхто не знає, які саме. Одні стверджують, що в озерах плаває нечиста сила, інші – що, навпаки, їх охороняють маленькі ангели.
"Синьогора" –
дороге задоволення
Краса гір та невеликої за розміром, але надзвичайно стрімкої річки Бистриці, що протікає вздовж села, приваблює багатьох гостей. Туристи можуть оселитися "на квартирі" у гутівчан або на турбазі відпочинку "Синьогора". Ціна за проживання у місцевих жителів становить приблизно 50 гривень за один день. Щодо перебування в апартаментах триповерхової резиденції "Синьогора", збудованої в гуцульському стилі, ми запитали в її адміністратора Ірини Рудик:
– Наша турбаза приймає туристів із путівками, проте є можливість домовитися про проживання на місці або зателефонувати і замовити номер. Готель одночасно може прийняти 96 осіб. "Синьогора" складається із готельних номерів та окремих будиночків. Проживання у звичайному номері – 150 гривень за добу (без харчування). А проживання у "люксі" обійдеться 200 гривень на першому поверсі та 250 гривень на другому-третьому поверхах. Ще є чотиримісні апартаменти за 500 гривень, а також суперлюкс за 800 гривень – там найчастіше мешкають урядовці, знаменитості.
Триразове харчування в їдальні ресторану "Синьогора" коштує 50 гривень. Можна обрати довільне меню у гутівській колибі, барі чи ресторані.
"Ванна Клеопатри" всього за 20 гривень
Гірське повітря саме по собі цілюще, але якщо вам захочеться ще якихось оздоровлювальних процедур – у Гуті це є. Наприклад, масаж у "Синьогорі" за 20-30 гривень, гідромасаж за 20 гривень. Така ж ціна і за "ванну Клеопатри", до складу якої входить молоко. Є сауна – 50 гривень за годину, а також кабінет голкорефлексотерапії (ціна одного сеансу – 45 гривень). За 15 гривень можна відвідати косметолога.
Любителі активного відпочинку знаходять більше застосування своїй енергії взимку, адже неподалік є гірськолижні траси та підйомники. Зате влітку гості Гути можуть спробувати свої сили у верховій їзді, якої вас навчить інструктор всього за 10 гривень.
І, звичайно ж, – екскурсії. Тут пропонують відвідати знамениті Скелі Довбуша, Яремчанський музей гуцульських виробів, музеї Коломиї і навіть Львова. Але найбільшим попитом користується екскурсія до Манявського скиту. Це чоловічий православний монастир у селі Маняви на відстані всього 30 кілометрів від Гути. У Манявському скиті, за легендою, поховано гетьмана України Івана Виговського.
Гута – досить відомий та "розкручений" карпатський курорт. Туристи навідують Гуту будь-якої пори року. Найчастіші гості – чомусь одесити та вінничани. Останнім часом часто приїжджають іноземці – з Польщі, США, Франції, Ізраїлю, Румунії.
Редактор: admin
27-07-2006, 17:55
Коментарів 0 Переглядів 1 755

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.