Наших кулінарів «засудили» на конкурсі у Молдові

---
2 300
0
Троє студентів Чернівецького вищого комерційного училища КНТЕУ взяли участь у Міжнародному фестивалі кулінарного мистецтва, який відбувся у Кишиневі (Молдова), у ресторані "Білий лебідь". Здобути перші три місця у конкурсі кухарів та кондитерів їм не вдалося. Проте із шести дипломів два "За професійну майстерність", а ще одну медаль, сертифікати та грамоти студенти все ж привезли до Чернівців.
У фестивалі брали участь 28 конкурсантів із Молдови, Румунії, Азербайджану та України. Чернівчани були єдиними представниками з України.
– На фестивалі учасники з інших країн підходили до нас і казали, що наші страви найсмачніші, а композиції найоригінальніші, – каже Ніна СевастьянОВА, старший майстер Вищого комерційного училища КНТЕУ, яка супроводжувала конкурсантів у Кишиневі. – Проте усі перші місця дісталися представникам Молдови. Це й не дивно. Адже у журі сиділи троє представників Молдови і по одному від України, Азербайджану та Румунії. Переможці отримали по п’ять, три і понад тисячу лей за перше, друге та третє місця. Наші вихованці практикуються лише рік, а у фестивалі брали участь майстри із п’ятирічним стажем роботи. Проте роботи наших студентів виглядали набагато кращими за інші.
Студентка третього курсу, котра здобуває спеціальність "Кухар-офіціант", Олена Кожокару на фестивалі представила телятину, фаршировану вишнями, по-чернівецьки із соусом "Шері" та "Песто", і судака, фаршированого сьомгою. До загального фестивального столу вона приготувала по п’ять порцій м’ясної і три порції рибної страви, а до столу журі – по одній порції. А студентка зі спеціальності "Кухар-кондитер" Ірина Дороган приготувала свинну корейку, фаршировану чорносливом по-буковинськи, та суфле "Дует" із сьомги і судака. Майбутній кондитер Дмитро Фаркаш випік два шоколадно-мигдальні торти "Спокуса", приготував чотири порції вершкового десерту "Осінній етюд" та виготовив композицію із білого, жовтого і чорного шоколаду "Симфонія осені". Дипломи "За професійну майстерність" отримали Олена та Дмитро, а медаль дісталася Ірині.
– На приготування страв кухарям відвели три години. Основну сировину давали на конкурсі, проте дещо ми привезли із собою, – розповідає Ірина Дороган. – Соуси готували у Чернівцях. Наприклад, соус "Деміглас" із червоного вина та чорносливу готується 36 годин. До Кишинева ми його перевозили в холодильнику.
Дмитро Фаркаш у готельному номері до третьої ночі виливав та вирізав фігури для власної шоколадної композиції.
– Журі дозволило заздалегідь приготувати деякі елементи композиції, проте коли я почав виконувати конкурсну роботу, судді змусили мене переливати та вирізати шоколадні фігурки заново. Вони не вірили, що я зробив їх сам, – розповідає Дмитро. – П’ять годин із восьми відведених на виконання я знову виготовляв шоколадну композицію. До того ж умови були не відповідними – із шоколадом треба працювати за температури +17°С, а не +30°С.
Спонсорами поїздки наших кулінарів до Молдови виступила низка відомих чернівецьких ресторанів, барів та кондитерських фірм.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують