Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Дієтологи переконані, що за своїми дієтичними та лікувальними властивостями молочнокислі продукти більш корисні, ніж саме молоко. Це пояснюється дією на організм мікроорганізмів та речовин, що утворюються внаслідок біохімічних процесів під час скисання молока, – молочної кислоти, спирту, вуглекислого газу, антибіотиків, вітамінів.
У кожного народу є свій національний кисломолочний продукт. У нас – кисле молоко (кисляк), на Північному Кавказі – айран і кефір, у Казахстані – кумис.
Лише якихось сто років тому вчені виявили, що молоко скисає під дією молочних бактерій, які перетворюють молочний цукор на молочну кислоту. Разом із "добрими" бактеріями в молоці розвиваються і "погані", які псують продукт. Тому, культивуючи корисні міркоорганізми, як наслідок вивели чисті молочнокислі мікроорганізми. Саме їх нині додають до молока виробники молочнокислих продуктів. Так до назви цих продуктів додався префікс "біо". Живуть ці біобактерії недовго. Тому й вживати кисломолочні біопродукти потрібно впродовж десяти-чотирнадцяти днів від дня виготовлення.


Ельвіра Мороз, гастроентеролог:
Насамперед молочнокислі продукти корисні для шлунково-кишкового тракту. Особливо при дисбактеріозах, бо цей продукт збагачує організм біфідобактеріями, лактобактеріями, які необхідні для нормальної мікрофлори кишківника. Ці продукти сприяють травленню, засвоєнню їжі, стимуляції шлунково-кишкового тракту. Якщо ж у йогурті є шматочки фруктів, то це лише підсилює корисну дію продукту, особливо при закрепах. Однак біокефіри покращують мікрофлору кишківника переважно у бік закріплення.
Ще біфідобактерії сприяють зміцненню імунітету до внутрішніх хвороб та до вірусних, респіраторних захворювань. Особливо важливо вживати ці продукти двічі-тричі на тиждень в осінньо-весняне міжсезоння, саме коли зростає загроза захворіти на застудні захворювання.

Рейтинг:
(голосів: 1)
19-10-2006, 17:07
Коментарів 0 Переглядів 1800

Теги -
Новини партнерів:
У Чернівцях через помилку в прізвищі жінка понад півроку не здогадувалась, що її син помер (ВІДЕО)
У квітні зник Сергій Булига, а в листопаді його мати дізналась, що його поховали
У Чернівцях прощаються з відомим композитором Віктором Рураком
Поминальні заходи тривають у Центральному палаці культури
Aliexpress INT
Aliexpress INT
Популярне Коментують
• Новини
MOYO UA
7 ресторанів у Чернівцях, де можна відсвяткувати новорічні корпоративи (на правах реклами)

Хто ще не встиг визначитися із рестораном, замовити столики, обрати меню, музичне оформлення, святкову програму, має змогу зробити це вже сьогодні, тут і зараз
У Чернівцях пройде безкоштовний семінар для підприємців "Анатомія Бізнесу" (на правах реклами)

Усього за 7 годин 6 ТОП-спеціалістів із командоутворення, продажів, маркетингу та реклами ознайомлять з найкращими українськими кейсами, розберуть найефективніші практики у продажах, у спілкуванні з клієнтами, допоможуть знайти інструменти для швидкого та якісного обслуговування.
Святкуйте корпоративи з нами: пропозиції 8 ресторанів Чернівців (на правах реклами)

До Нового року залишилося… дуууже мало днів! Отож, пропонуємо вашій увазі 8 ресторанів Чернівців, які запрошують відсвяткувати новорічні корпоративи.
Зима близько. Як підготувати авто до холодів: 7 порад від СТО «Тандем» у Чернівцях (на правах реклами)

На що варто звернути увагу водіям, аби безпечно їхати за кермом узимку