RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Найбільшим сюрпризом фінальних змагань Чемпіонату України з легкої атлетики стала знакова перемога на дистанції 1500 м буковинця Миколи Лабовського (офіційний партнер – ГТК "Буковина"), який не лише замінив на верхній сходинці п’єдесталу пошани відсутнього титулованого земляка Івана Гешка (був у дорозі до Гетеборга, де у вівторок стартував на етапі Супер Гран-прі), а й випередив шестиразового чемпіона Європи з кросу, рекордсмена України Сергія Лебедя та вперше у своїй кар’єрі "розміняв" 3 хв. 40 сек. – 3.39,13.
Саме той факт, що позаду Лабовського залишився зірковий кросмен, і привернув увагу легендарного стрибуна з жердиною і нинішнього президента Національного Олімпійського комітету України Сергія Бубки до уродженця с. Байраки Герцаївського району, який одразу порекомендував "обкатати" 23-річного вихованця Дениса Тищука та Ірини Ячнюк на Чемпіонаті Європи у Гетеборзі (Швеція).
Таким чином, Буковина вперше буде представлена на легкоатлетичному "Євро" одразу трьома спортсменами. Ще давно місце у збірній за собою "забронював" чемпіон Європи та світу в приміщенні з бігу на 1500 м Іван Гешко, а на початку літа право захищати честь України в Швеції виборов "новий буковинець" Андрій Юрін (чемпіон України зі спортивної ходьби на 20 км).
Головний герой Чемпіонату України Микола Лабовський як надзвичайно скромна людина сприйняв свій успіх доволі стримано, а показаний у Києві результат в інтерв’ю "МБ" назвав "дитячим".
Про "протекцію" Бубки дізнався з "МБ"
– ВІдчув суттєву різницю між тим, як біжиться на результати 3.41 і 3.39?
– Напевно, різниця більше відчувається психологічно, ніж фізично. Розміняти 3.40 для спортсменів мого рівня звучить якось магічно. А пробіг – ніби нічого особливого. Вважаю, що немає приводу "рвати сорочку". Це ще, за великим рахунком, "дитячий рівень". Ось у Вані Гешка – рівень!
– Як воно було відчувати за спиною подих шестиразового чемпіона Європи з кросу Сергія Лебедя? Не страшно було йти у відрив, маючи такого конкурента?
– У мене була своя ціль. Не забував, звичайно, і про Сергія – у нього стільки титулів! Ближче до фінішу чекав, коли він обжене. А за 200 м подумав: чого чекати – треба переключатися і бігти на "повну котушку". А почав фінішне прискорення за 300 м, бо не люблю суєту на останній прямій, більше подобається трішки раніше фінішувати. Шкода, що не дотягнув секунду до нормативу майстра спорту міжнародного класу...
– Що Лебідь сказав тобі після фінішу?
– Привітав і побажав, аби я якнайшвидше почав допомагати Гешкові з африканцями "розбиратися" (сміється - авт.).
– Ти знав, що тебе рекомендував на поїздку до Швеції сам Бубка?
– Якщо чесно, дізнався про це лише з "МБ". Здивований – це м’яко сказано. Це ж така легендарна особистість. Треба тепер відробляти аванс. Буду старатися на Чемпіонаті Європи, а там – як вийде.
Майбутній чемпіон постив по сім тижнів
– Суперників по Чемпіонату Європи вивчаєш?
– Я їх бачив лише по телевізору, коли вони з Гешком бігали. Можливо, з кимось і біг на міжнародних змаганнях. Але такого досвіду у мене мало. Спробую реалізувати те, на що готовий.
– Спортивні менеджери твоєю персоною ще не цікавляться?
– Підходили представники від чоловіка нашої відомої спринтерки Жанни Блок – Марка, який працює спортивним менеджером. Поки що не поспішаю з рішенням. Пораджуся з тренером, з Ванею Гешком, який має досвід у цій справі.
– Про твої пости вже легенди ходять. Цього року ти теж постив?
– Авжеж! Сім тижнів. Без м’ясного, молочного, яєць і т. д.
– Не важко тренуватися в цей час?
– Важкувато, звісно. Особливо, якщо виїжджаєш на змагання або на збори. Думав, зірвуся і почну їсти все підряд. Але стримався. Зате потім чудово почуваєшся.
– У твоєму пості більше релігійного чи робиш це для очищення організму?
– Я з дитинства звик постити. Це добра річ – і духовно, і фізично. В дитинстві по 2-3 тижні постив, а вже років 5 повністю весь піст тримаю.
– У святих книжках пишуть, що люди, які виконують важку фізичну роботу, можуть не постити...
– У мене є свої принципи.
– Себто ти не відмовишся від посту, навіть якщо він буде шкодити спортивній кар’єрі?
– Упевнений, що не буде шкодити. Можна харчуватися
нормальною пісною їжею. Може, піст мені і допоміг вийти на новий рівень. Пригадую, в юніорському віці у мене був застій результатів, я попостив, і через місяць результати знову пішли догори. Гадаю, Бог допомагає тим, хто постить.
– Ти встиг побачити себе в новинах після перемоги?
– Багато хто мені телефонував, надсилали повідомлення, що бачили мене в новинах. Але я, на жаль, себе так і не побачив.
– Як вдома відреагували на твої останні успіхи?
– Я приїжджаю пізно ввечері, а вранці – назад до Чернівців. Так що людей мало бачив (сміється – авт.).
– Про поїздки додому ти кажеш, як про щось регулярне. Але ж ти тренуєшся у Чернівцях. Невже добираєшься щодня з дому за 40 кілометрів?
– Доки вчився в університеті, проблем не було. Але тепер закінчив навчання і поки що жити не маю де. Ось і доводиться витрачати зайвий час на дорогу. Втомлююся, звісно, але що поробиш. Я входжу до спортивної команди УМВС у Чернівецькій області. Обіцяли допомогти з місцем у міліцейському гуртожитку.
Лупу і Рибак теж "вполювали" медалі
Ще дві медалі для Буковини у Києві вибороли Віталій Рибак – 2 місце на 5000 м та Наталя Лупу (офіційний партнер – ТОВ "Родничок") – 3 місце на 800 м. Наталка, як і ще одна землячка Софії Ротару Ольга Михайличенко з Маршинців Новоселицького району, яку теж патронує ТОВ "Родничок", незабаром має вирушити до Пекіна на юніорський Чемпіонат Європи. Ольга у Києві двічі покращила свій особистий рекорд на 400-метрівці, довівши його до 53,44 сек.
Редактор: admin
27-07-2006, 17:45
Коментарів 0 Переглядів 1 363

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.