Вчити майбутні кадри самотужки підприємство змушене через те, що навчальні заклади не можуть забезпечити потрібної кількості фахівців виробничих професій. Окрім того, чимало людей не погоджуються працювати за межами Чернівців – виробничі цехи "Колосу" розміщені в селі Маморниця на Герцаївщині. Працівникам пропонують пристойну зарплату: обвальникам м’яса – до 3000 гривень, жилівникам – до 2000.
– У нас сьогодні майже сто вакансій, це велика проблема, – розповів Володимир НЕВЕРОВ, заступник директора з персоналу фірми "Колос". – Беремо молодь, випускників навчальних закладів, перевчаємо в себе на виробництві, даємо можливість виявити себе – по-іншому не виходить. Єдиний заклад, де готують кадри, – Кіцманський технікум державного аграрно-технічного університету. Ми належимо до агротехнічного комплексу, а потрібних виробничників держава майже не готує.
Окрім фахівців з переробки м’яса, чернівецькому виробникові ковбас потрібні працівники ще понад 20 професій: слюсарі, інженери, механіки, фельдшери, енергетики, водії, офіціанти, бармени. (Н. Макушинська)
28-06-2007, 12:04
0
2 045