«Колос» готує кадри для себе сам
Вчити майбутні кадри самотужки підприємство змушене через те, що навчальні заклади не можуть забезпечити потрібної кількості фахівців виробничих професій. Окрім того, чимало людей не погоджуються працювати за межами Чернівців – виробничі цехи "Колосу" розміщені в селі Маморниця на Герцаївщині. Працівникам пропонують пристойну зарплату: обвальникам м’яса – до 3000 гривень, жилівникам – до 2000.
– У нас сьогодні майже сто вакансій, це велика проблема, – розповів Володимир НЕВЕРОВ, заступник директора з персоналу фірми "Колос". – Беремо молодь, випускників навчальних закладів, перевчаємо в себе на виробництві, даємо можливість виявити себе – по-іншому не виходить. Єдиний заклад, де готують кадри, – Кіцманський технікум державного аграрно-технічного університету. Ми належимо до агротехнічного комплексу, а потрібних виробничників держава майже не готує.
Окрім фахівців з переробки м’яса, чернівецькому виробникові ковбас потрібні працівники ще понад 20 професій: слюсарі, інженери, механіки, фельдшери, енергетики, водії, офіціанти, бармени. (Н. Макушинська)
– У нас сьогодні майже сто вакансій, це велика проблема, – розповів Володимир НЕВЕРОВ, заступник директора з персоналу фірми "Колос". – Беремо молодь, випускників навчальних закладів, перевчаємо в себе на виробництві, даємо можливість виявити себе – по-іншому не виходить. Єдиний заклад, де готують кадри, – Кіцманський технікум державного аграрно-технічного університету. Ми належимо до агротехнічного комплексу, а потрібних виробничників держава майже не готує.
Окрім фахівців з переробки м’яса, чернівецькому виробникові ковбас потрібні працівники ще понад 20 професій: слюсарі, інженери, механіки, фельдшери, енергетики, водії, офіціанти, бармени. (Н. Макушинська)
Повернутися назад