RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Затяжні дощі, які охопили Буковину, стали справжнім лихом майже для всіх районів краю і обласного центру. У Чернівцях, за повідомленням УМНС в області, найгірша ситуація склалася у Садгорі, де було знеструмлено насосну станцію в Рогізній, внаслідок чого житлові масиви району залишилися без водопостачання. Затоплено підвали і квартири на вул. Головній, Курильській, Б. Хмельницького, Південно-Кільцевій. Найбільше потерпають ті мешканці, квартири яких розташовані, як правило, на останніх поверхах – у тих будинках, дахи яких давно не ремонтувалися.

Однак стихія найболючіше вдарила по гірських районах Буковини – Вижницькому і Путильському.

Приміром, у ніч із середи на четвер у Берегометі біля хутора Стебник вода змила 50 метрів берега, підмила ліву опору підвісного мосту поблизу місцевого ринку, зрушила дамбу, не кажучи вже про підтоплення земельних ділянок. У Долішньому Шепоті в урочищі Козишино повінь розмила лісові дороги, а в урочищі Петрівцях – 160 метрів насипу.

– У Берегометі ми зуміли добре укріпити і дамбу, і міст, – розповів голова Вижницької райдержадміністрації Василь Соломко. – Для цього довелося звалити декілька смерек. Гірше в таких селах, як Банилів, Слобода, Мигове, Вашківці, частково в Іспасі, де підтоплено понад 50 будинків і ще до 200 вода підійшла впритул. Для допомоги людям задіяли всі наявні у нас засоби. За попередніми підрахунками, району завдано збитків на п’ять мільйонів гривень. Адже потерпіли й сільськогосподарські угіддя селянських господарств.

Десятки одиниць техніки й різних бригад задіяно для допомоги потерпілим у Путильському районі. Тут гірські потоки, які перетворилися на ріки, розмили гірські дороги і, влившись у Черемош, зруйнували підходи до мостів, зокрема, у Петрашах. Село залишилося без сполучення з райцентром. Також підтоплено земельні ділянки у Розтоках і Підзахаричах. На щастя, людських жертв немає. А ось у Герці внаслідок розливу ставу довелося терміново відселяти із підтоплених 40 будинків 120 осіб, вода затопила і приміщення райвідділу міліції. Евакуація людей відбулася і в селі Горбовому.

На чотири метри піднявся рівень води у Пруті, що призвело до загрози підтоплення гравійно-піщаного кар’єру у Неполоківцях Кіцманського району. А ось працівники облрибкомбінату встановили сітки на ставках для затримання риби, відкрито всі шлюзи. Перелив води стався й через дамбу ставка Казенний, що у Кельменцях.

Велика повінь вчора ще більше ускладнила ситуацію.

Приміром, у Вижницькому районі додатково знищено сотні метрів прокопів, дамб, доріг. Зокрема, тільки до Виженки вода змила п’ять кілометрів дороги. А ось у Путильському районі протягом трьох діб розмито і зруйновано 44 мости, пошкоджено 23 км автодоріг, змито паводком 25,7 км лісових доріг та 1,2 км підгірних стінок берегів. А ось нижче форельного господарства у Лопушній знищено 210 метрів дамби. Всього на Путильщині постраждало 11 населених пунктів, а попередні збитки вже оцінено в 2,5 млн гривень.

Невтішна ситуація й з електропостачанням. За даними ВАТ ЕК "Чернівціобленерго", знеструмлено 142 населені пункти. В районах стихійного лиха невпинно тривають відновлювальні роботи. Вчора, приміром, працювала 61 бригада електриків, десятки аварійних підрозділів з технікою працюють в усіх населених пунктах, потерпілих від повені. А ось співробітники УМНС займаються відкачуванням води з підтоплених приміщень у Чернівцях та районах області. Мобільна оперативна група УМНС разом з інженерною технікою і плавзасобами працювала у Герці. Остаточна сума збитків, завданих стихією народному господарству області, встановлюється. 
Редактор: admin
20-08-2005, 21:05
Коментарів 0 Переглядів 1 979

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.