Але, незважаючи на корисність, квашену капусту не варто вживати тим, хто потерпає від виразки, гіпертонії та серцево-судинних хвороб.
Тримати квашену капусту потрібно в емальованій або скляній посудині без доступу повітря, інакше капуста почне гнити. Якщо верхній шар потемнів, його треба зняти. А взагалі капуста має бути покрита соком: так вона добре зберігатиметься.
На стіл капусту кладіть безпосередньо перед вживанням – і смачніше, і корисніше. Не залишайте її неспожитою, бо всього за три години вона втрачає до 40 відсотків вітамінів.
Якщо ви довго тримаєте квашену капусту, знадобиться термічна обробка. Варіть капусту на маленькому вогні в емальованому посуді. Відкривайте покришку не дуже часто, щоби зберегти вітамін С. Якщо капуста кисла, її потрібно перемити у воді і відтиснути.