RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

^0%Морська риба – незамінна скарбниця багатьох цінних речовин. Насамперед, фосфору та вельми важливого в наших умовах йоду. Але яку ж вибрати? Якщо в супермаркеті ви завжди розгублені біля морозильника з рибою, можливо, вам стане у нагоді наша інформація.


- Горбуша

Риба з дуже делікатним ніжно-рожевим м’ясом. Філе та шматки смажать, бланшують, готують у грилі. Чудово підходить для коптіння та соління.

- Зубатка

Дуже смачна, але досить водяниста риба. Тому краще її не смажити, а тушкувати, варити в супах і солянках. Дуже хороше джерело вітамінів А та D.

- Камбала

Має тверду шкіру, але дуже ніжне м’ясо. Годиться як для смаження, так і для коптіння, бланшування, запікання в грилі.

- Кета

Один із найпоширеніших тихоокеанських лососів. "Любить" делікатесне приготування на грилі чи у пароварці.

- Минтай

Найбільш численна тріскова риба. Широко застосовується в кулінарії, придатна для всіх видів приготування.

- Мойва

Маленька, але смачна. Найчастіше трапляється копченою та соленою. Ідеально підходить для приготування рибних чіпсів – дуже засмаженої хрусткої риби.

- Навага

Нежирна і смачна риба із родини тріскових. Із неї виготовляють чудові консерви, бланшують цілою чи шматками, філе готують у грилі.

- Окунь

Існує безліч рецептів приготування морського окуня – однаково смачних. Його м’ясо досить жирне, довго зберігається свіжим, пружне, не водянисте. Слід бути обережними з колючими плавниками.

- Палтус

Риба має чудовий запах і смак, але, як і зубатка, досить водяниста. Краще не смажити, а запікати цілою. Філе – бланшувати. Чудово підходить для коптіння.

- Пікша

Ця риба – багате джерело вітаміну В12, селену, натрію та калію. Пружне м’ясо пікші не програє від жодного виду приготування.

- Путасу

Вважається насамперед сировиною для різноманітних кулінарних виробів – рибних паличок, паштетів, фаршів. Але насправді дуже смачна і смажена.

- Сайда

Із родини тріскових, має індивідуальний смаковий відтінок, який дуже цінують рибні гурмани. Можна тушкувати, смажити в клярі, філе готувати в грилі.

- Талісман

Недорога риба з ніжним смаком, але водяниста. Краще використовувати у супах, солянках, тушкувати.

- Оселедець

Годиться не лише для соління, а й для коптіння, маринування, смаження (бажано цілою тушкою), запікання в грилі. Багате джерело вітамінів А, D, В12, а також цінних жирних кислот Омега-3.

- Сьомга

Також багата на вітаміни та жирні кислоти. Ідеальна для приготування смажених чи запечених стейків, соління та коптіння. Смакує в салатах, на бутербродах.

- Скумбрія

Жирна риба зі смачним м’ясом. Має специфічний присмак та запах, який подобається не всім, тому так часто трапляється у копченому вигляді. Можна смажити цілою тушкою та запікати в грилі.

- Тріска

Ніжна риба. Бланшується цілою або шматками. Філе – для гриля.

- Форель

Цінна дієтична риба. Можна готувати будь-яким способом.

- Хек

Тріскова риба з подовженим тілом. Біле соковите м’ясо хека забезпечило йому широку популярність. Можна готувати по-різному, та особливо смакує смаженим.

Редактор: admin
5-11-2005, 18:38
Коментарів 0 Переглядів 10 969

Теги -

Хлопець пройшов через Бахмут та Авдіївку, але звільнився. Вже згодом він знову добровільно пішов оператором FPV-дронів
На фронті Олександр Савчук був головним сержантом батареї артилерійського дивізіону

Збиратимуть кошти на ЗСУ та підтримуватимуть родини військових
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію