Купуємо морську рибу

---
11 003
0
^0%Морська риба – незамінна скарбниця багатьох цінних речовин. Насамперед, фосфору та вельми важливого в наших умовах йоду. Але яку ж вибрати? Якщо в супермаркеті ви завжди розгублені біля морозильника з рибою, можливо, вам стане у нагоді наша інформація.


- Горбуша

Риба з дуже делікатним ніжно-рожевим м’ясом. Філе та шматки смажать, бланшують, готують у грилі. Чудово підходить для коптіння та соління.

- Зубатка

Дуже смачна, але досить водяниста риба. Тому краще її не смажити, а тушкувати, варити в супах і солянках. Дуже хороше джерело вітамінів А та D.

- Камбала

Має тверду шкіру, але дуже ніжне м’ясо. Годиться як для смаження, так і для коптіння, бланшування, запікання в грилі.

- Кета

Один із найпоширеніших тихоокеанських лососів. "Любить" делікатесне приготування на грилі чи у пароварці.

- Минтай

Найбільш численна тріскова риба. Широко застосовується в кулінарії, придатна для всіх видів приготування.

- Мойва

Маленька, але смачна. Найчастіше трапляється копченою та соленою. Ідеально підходить для приготування рибних чіпсів – дуже засмаженої хрусткої риби.

- Навага

Нежирна і смачна риба із родини тріскових. Із неї виготовляють чудові консерви, бланшують цілою чи шматками, філе готують у грилі.

- Окунь

Існує безліч рецептів приготування морського окуня – однаково смачних. Його м’ясо досить жирне, довго зберігається свіжим, пружне, не водянисте. Слід бути обережними з колючими плавниками.

- Палтус

Риба має чудовий запах і смак, але, як і зубатка, досить водяниста. Краще не смажити, а запікати цілою. Філе – бланшувати. Чудово підходить для коптіння.

- Пікша

Ця риба – багате джерело вітаміну В12, селену, натрію та калію. Пружне м’ясо пікші не програє від жодного виду приготування.

- Путасу

Вважається насамперед сировиною для різноманітних кулінарних виробів – рибних паличок, паштетів, фаршів. Але насправді дуже смачна і смажена.

- Сайда

Із родини тріскових, має індивідуальний смаковий відтінок, який дуже цінують рибні гурмани. Можна тушкувати, смажити в клярі, філе готувати в грилі.

- Талісман

Недорога риба з ніжним смаком, але водяниста. Краще використовувати у супах, солянках, тушкувати.

- Оселедець

Годиться не лише для соління, а й для коптіння, маринування, смаження (бажано цілою тушкою), запікання в грилі. Багате джерело вітамінів А, D, В12, а також цінних жирних кислот Омега-3.

- Сьомга

Також багата на вітаміни та жирні кислоти. Ідеальна для приготування смажених чи запечених стейків, соління та коптіння. Смакує в салатах, на бутербродах.

- Скумбрія

Жирна риба зі смачним м’ясом. Має специфічний присмак та запах, який подобається не всім, тому так часто трапляється у копченому вигляді. Можна смажити цілою тушкою та запікати в грилі.

- Тріска

Ніжна риба. Бланшується цілою або шматками. Філе – для гриля.

- Форель

Цінна дієтична риба. Можна готувати будь-яким способом.

- Хек

Тріскова риба з подовженим тілом. Біле соковите м’ясо хека забезпечило йому широку популярність. Можна готувати по-різному, та особливо смакує смаженим.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують