Купуємо морську рибу
^0%Морська риба – незамінна скарбниця багатьох цінних речовин. Насамперед, фосфору та вельми важливого в наших умовах йоду. Але яку ж вибрати? Якщо в супермаркеті ви завжди розгублені біля морозильника з рибою, можливо, вам стане у нагоді наша інформація.
- Горбуша
Риба з дуже делікатним ніжно-рожевим м’ясом. Філе та шматки смажать, бланшують, готують у грилі. Чудово підходить для коптіння та соління.
- Зубатка
Дуже смачна, але досить водяниста риба. Тому краще її не смажити, а тушкувати, варити в супах і солянках. Дуже хороше джерело вітамінів А та D.
- Камбала
Має тверду шкіру, але дуже ніжне м’ясо. Годиться як для смаження, так і для коптіння, бланшування, запікання в грилі.
- Кета
Один із найпоширеніших тихоокеанських лососів. "Любить" делікатесне приготування на грилі чи у пароварці.
- Минтай
Найбільш численна тріскова риба. Широко застосовується в кулінарії, придатна для всіх видів приготування.
- Мойва
Маленька, але смачна. Найчастіше трапляється копченою та соленою. Ідеально підходить для приготування рибних чіпсів – дуже засмаженої хрусткої риби.
- Навага
Нежирна і смачна риба із родини тріскових. Із неї виготовляють чудові консерви, бланшують цілою чи шматками, філе готують у грилі.
- Окунь
Існує безліч рецептів приготування морського окуня – однаково смачних. Його м’ясо досить жирне, довго зберігається свіжим, пружне, не водянисте. Слід бути обережними з колючими плавниками.
- Палтус
Риба має чудовий запах і смак, але, як і зубатка, досить водяниста. Краще не смажити, а запікати цілою. Філе – бланшувати. Чудово підходить для коптіння.
- Пікша
Ця риба – багате джерело вітаміну В12, селену, натрію та калію. Пружне м’ясо пікші не програє від жодного виду приготування.
- Путасу
Вважається насамперед сировиною для різноманітних кулінарних виробів – рибних паличок, паштетів, фаршів. Але насправді дуже смачна і смажена.
- Сайда
Із родини тріскових, має індивідуальний смаковий відтінок, який дуже цінують рибні гурмани. Можна тушкувати, смажити в клярі, філе готувати в грилі.
- Талісман
Недорога риба з ніжним смаком, але водяниста. Краще використовувати у супах, солянках, тушкувати.
- Оселедець
Годиться не лише для соління, а й для коптіння, маринування, смаження (бажано цілою тушкою), запікання в грилі. Багате джерело вітамінів А, D, В12, а також цінних жирних кислот Омега-3.
- Сьомга
Також багата на вітаміни та жирні кислоти. Ідеальна для приготування смажених чи запечених стейків, соління та коптіння. Смакує в салатах, на бутербродах.
- Скумбрія
Жирна риба зі смачним м’ясом. Має специфічний присмак та запах, який подобається не всім, тому так часто трапляється у копченому вигляді. Можна смажити цілою тушкою та запікати в грилі.
- Тріска
Ніжна риба. Бланшується цілою або шматками. Філе – для гриля.
- Форель
Цінна дієтична риба. Можна готувати будь-яким способом.
- Хек
Тріскова риба з подовженим тілом. Біле соковите м’ясо хека забезпечило йому широку популярність. Можна готувати по-різному, та особливо смакує смаженим.
- Горбуша
Риба з дуже делікатним ніжно-рожевим м’ясом. Філе та шматки смажать, бланшують, готують у грилі. Чудово підходить для коптіння та соління.
- Зубатка
Дуже смачна, але досить водяниста риба. Тому краще її не смажити, а тушкувати, варити в супах і солянках. Дуже хороше джерело вітамінів А та D.
- Камбала
Має тверду шкіру, але дуже ніжне м’ясо. Годиться як для смаження, так і для коптіння, бланшування, запікання в грилі.
- Кета
Один із найпоширеніших тихоокеанських лососів. "Любить" делікатесне приготування на грилі чи у пароварці.
- Минтай
Найбільш численна тріскова риба. Широко застосовується в кулінарії, придатна для всіх видів приготування.
- Мойва
Маленька, але смачна. Найчастіше трапляється копченою та соленою. Ідеально підходить для приготування рибних чіпсів – дуже засмаженої хрусткої риби.
- Навага
Нежирна і смачна риба із родини тріскових. Із неї виготовляють чудові консерви, бланшують цілою чи шматками, філе готують у грилі.
- Окунь
Існує безліч рецептів приготування морського окуня – однаково смачних. Його м’ясо досить жирне, довго зберігається свіжим, пружне, не водянисте. Слід бути обережними з колючими плавниками.
- Палтус
Риба має чудовий запах і смак, але, як і зубатка, досить водяниста. Краще не смажити, а запікати цілою. Філе – бланшувати. Чудово підходить для коптіння.
- Пікша
Ця риба – багате джерело вітаміну В12, селену, натрію та калію. Пружне м’ясо пікші не програє від жодного виду приготування.
- Путасу
Вважається насамперед сировиною для різноманітних кулінарних виробів – рибних паличок, паштетів, фаршів. Але насправді дуже смачна і смажена.
- Сайда
Із родини тріскових, має індивідуальний смаковий відтінок, який дуже цінують рибні гурмани. Можна тушкувати, смажити в клярі, філе готувати в грилі.
- Талісман
Недорога риба з ніжним смаком, але водяниста. Краще використовувати у супах, солянках, тушкувати.
- Оселедець
Годиться не лише для соління, а й для коптіння, маринування, смаження (бажано цілою тушкою), запікання в грилі. Багате джерело вітамінів А, D, В12, а також цінних жирних кислот Омега-3.
- Сьомга
Також багата на вітаміни та жирні кислоти. Ідеальна для приготування смажених чи запечених стейків, соління та коптіння. Смакує в салатах, на бутербродах.
- Скумбрія
Жирна риба зі смачним м’ясом. Має специфічний присмак та запах, який подобається не всім, тому так часто трапляється у копченому вигляді. Можна смажити цілою тушкою та запікати в грилі.
- Тріска
Ніжна риба. Бланшується цілою або шматками. Філе – для гриля.
- Форель
Цінна дієтична риба. Можна готувати будь-яким способом.
- Хек
Тріскова риба з подовженим тілом. Біле соковите м’ясо хека забезпечило йому широку популярність. Можна готувати по-різному, та особливо смакує смаженим.
Повернутися назад