Якщо, наприклад, до страв додавати такі прянощі, як мускатний горіх, імбир, кориця, гвоздика, шафран, кардамон, це позитивно вплине на пам’ять і розумові здібності.
Бадьорості організму додають висівки – 1 ст. л. висівок на склянку кислого молока. Випивати цю суміш треба за 30 хвилин до вечері.
Зміцнюють здоров’я та позбавляють закрепів суміші, до складу яких входять такі рослини: гречка, листя берези, материнка, м’ята, квіти каштана, липа, календула.
Щоби "затримати" старість, корисно щодня впродовж місяця з’їдати 1/4 лимона зі шкіркою і випивати натщесерце столову ложку оливкової олії. Впродовж другого місяця – з’їдати щоденно шматок кореня солодки, розміром з квасолю.
Окрім того, добре щодня вживати по чайній ложці морської капусти або 5 грамів живиці смереки, або сосни, або 2 столові ложки алое з медом – все це зміцнює пам’ять, покращує слух.