DataLife Engine > --- > Гвоздика і шафран покращують пам’ять

Гвоздика і шафран покращують пам’ять

Вживанням деяких рослинних продуктів можна покращити пам’ять і навіть "затримати" старість, – стверджує фітотерапевт Василь ФУШТЕЙ. – Ці рослини мають антиоксидантні та очищувальні властивості, звільняють організм від токсинів, зайвого холестерину тощо.
Якщо, наприклад, до страв додавати такі прянощі, як мускатний горіх, імбир, кориця, гвоздика, шафран, кардамон, це позитивно вплине на пам’ять і розумові здібності.
Бадьорості організму додають висівки – 1 ст. л. висівок на склянку кислого молока. Випивати цю суміш треба за 30 хвилин до вечері.
Зміцнюють здоров’я та позбавляють закрепів суміші, до складу яких входять такі рослини: гречка, листя берези, материнка, м’ята, квіти каштана, липа, календула.
Щоби "затримати" старість, корисно щодня впродовж місяця з’їдати 1/4 лимона зі шкіркою і випивати натщесерце столову ложку оливкової олії. Впродовж другого місяця – з’їдати щоденно шматок кореня солодки, розміром з квасолю.
Окрім того, добре щодня вживати по чайній ложці морської капусти або 5 грамів живиці смереки, або сосни, або 2 столові ложки алое з медом – все це зміцнює пам’ять, покращує слух.



Повернутися назад