Сир з травами
150 г м’якого домашнього сиру
2 склянки дрібно нарізаної зелені (цибуля, кріп, петрушка тощо)
1 ст. л. кунжуту
1 ст. л. олії.
Обсмажте кунжут в олії на сковорідці до золотистого кольору. Залишіть, щоб охолонув.
Змішайте сир із зеленню, посоліть, поперчіть. Поставте на 15 хвилин до холодильника. Перед подачею посипте кунжутом.
Сирне печиво
2 яєчні білки
10 ст. л. тертого твердого сиру
6 ст. л. нарізаного кропу.
Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити. Отримане тісто викласти невеликими пласкими кружальцями на змащене деко. Випікати за температури 180 градусів 6-8 хвилин. Подавати охолодженим.
Суп-пюре із гарбуза
1 цибулина
1 невеликий гарбуз
750 мл курячого бульйону (можна з кубика)
150 г бринзи
2-3 стеблини зеленої цибулі
батон хліба з маком
1 зубчик часнику
5 ст. л. оливкової олії.
Дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на сковорідці з двома ложками оливкової олії. Додайте потертий на терці гарбуз і нарізану зелень. Поперчіть. Залийте все бульйоном і тушкуйте на помірному вогні 20 хвилин. Додайте дві третини бринзи, перемішайте.
Наріжте батон скибками, кожну натріть часником і побризкайте оливковою олією, обсмажте. Викладіть залишки бринзи на хліб і посипте нарізаною зеленою цибулею. Подайте ці грінки із супом.
Філе риби у пряному маслі
4 шматки білої риби (приблизно по 180 г)
3 шматки хліба
100 г вершкового масла
по 1-2 дрібки меленої кориці, меленого імбиру, кмину, тертого мускатного горіха
1 ст. л. кунжуту
3 ст. л. олії.
Скоринку хліба поріжте на шматочки і поставте в духовку підсушитися на 10 хвилин. Охолодіть і подрібніть у блендері. Розітріть вершкове масло з прянощами та сухарями, посоліть, поперчіть.
Обсмажте рибу в олії по три хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Перекладіть у термостійку ємність, помастіть пряним маслом і поставте на 4-5 хвилин під гарячий гриль. Подавайте з овочевим салатом.
Запечені сливи
1 кг слив, у яких відстають кісточки
розмарин (свіжий або сушений), гвоздика, кориця, цедра 1 лимона
100 г цукру
Сливи розрізати навпіл, видалити кісточки. Цукор змішати з меленими корицею та гвоздикою. Цією сумішшю посипати половинки сливок – із внутрішнього боку. Викласти їх на змащене деко, посипати розмарином і цедрою, накрити шматком фольги і запікати 20-30 хвилин за помірної температури.