
"Запасаємося" вітамінами
і клітковиною
Восени вже рідше вдається виїхати на природу, наша рухливість обмежується роботою. Окрім того, впливає на організм і зміна харчування. Але найголовніша причина застуд – добові коливання температури повітря, які іноді сягають 15 градусів. Доводиться вирішувати – що ж одягнути? Чи виходити у теплому костюмі на роботу прохолодного ранку, мужньо "плавитися" у ньому, коли вдень стане тепліше, але мерзнути зранку у легких речах? Не дивно, що ні в тому, ні в іншому разі здоров’я у нас не додається.
Як же "перехитрити" осінню пору? Насамперед подбайте про здорове тіло. Щоби перехід від літа до осені не був відчутним, організм потрібно забезпечити належною кількістю вітамінів і клітковини. Але з клітковиною потрібно бути обережним тим, хто потерпає від хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
"Клітковинне" меню – виноград з тонкою шкірочкою, соковиті ніжні сорти груш, солодкі сливи, помідори, дині та кавуни.
Налаштуйтеся
на позитивні емоції
Змінюватися за сезоном повинен і одяг. Не лінуйтеся одягати чи знімати кофти і піджаки – інакше тіло, яке перегрілося чи переохолодилося, може "відповісти" хворобою.
На робоче місце саме час покласти змінне взуття – тоді холодного ранку ви можете вийти, у чому забажаєте.
Також дуже важливо налаштувати себе на позитивні емоції, насолоджуючись неповторною осінньою порою року.