RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

На жаль, доводиться визнати, що цього року поїздка до моря стала ще менш доступною для пересічної української родини. Як розповіла комерційний директор чернівецької турфірми "Ренесанс" Алла Литвиненко, ціни на українських морських курортах зросли на 20-25 відсотків. До того ж подорожчав проїзд, і ще невідомо, як далі складатиметься із цінами на пальне. Але, мабуть, не варто опускати руки і відмовлятися від відпочинку загалом. Спробуємо знайти кілька способів здешевити мандрівку.

Їдемо на тиждень

Скільки б не казали лікарі, що акліматизація – процес тривалий, що на морі для оздоровлення треба провести хоча б два тижні, це для нас стало недозволеною розкішшю. І чи справді ми ризикуємо здоров’ям, коли їдемо на південь лише на сім днів? По- перше, за такою схемою відпочиває весь Захід: і часу немає на тривале розслаблення, і зекономити там також люблять. А по-друге, якщо ми їдемо на котрийсь із курортів Одеської, Миколаївської, Херсонської областей, то тут не йдеться про зміну клімату. Та навіть Крим, як відомо, до субтропіків "не дотягує".

Уникаємо посередників

У пошуку відпочинку через турфірму є свої переваги, але якщо ми маємо намір економити, краще обійтися власними силами. До речі, цей шлях – не лише для "дикунів". Нині чимало пансіонатів, готелів, баз відпочинку мають власні сторінки в Інтернеті. Там можна не лише отримати повну інформацію, зокрема, докладний фоторепортаж, а й забронювати номер. Можна також знайти потрібні телефонні номери у міжміських довідниках чи газетних оголошеннях.

Відмовляємося від повного пансіону

Більшість хороших готелів світу включають до ціни за проживання сніданки. При цьому ви можете обирати: замовити іще обіди чи вечері, чи все разом. У нас же дедалі популярнішим стає так званий повний пансіон, коли ви заздалегідь оплачуєте харчування, яке вам, до речі, може і не сподобатися. Тому краще знайти готель чи пансіонат, де ці правила більш вільні, і обідати та вечеряти в якомусь недорогому місці.

Їдемо рейсовим транспортом

Із настанням сезону мало не кожна турфірма та незліченні приватники пропонують рейси "на моря". Не варто кидатися на кожну таку рекламу. Обіцяний комфорт не завжди підтверджується, а заробити на вас захочуть, щоби компенсувати нерегулярність доходів. Натомість у рейсового транспорту все налагоджено роками. Що ж до комфорту, то до Криму (через Миколаїв і Херсон) зараз їздять автобуси з кондиціонерами, хоч і без туалетів. Останнє легко розв’язується завдяки досить частим зупинкам.

Відпочиваємо "дикунами"

Це – старий перевірений спосіб здешевлення відпочинку. Кімната у приватному секторі завжди дешевша за кімнату в готелі (якщо тільки це не щось зовсім розкішне). Можна навіть винайняти невелику квартирку за ті ж самі гроші, що й готельний номер.


Рахуємо все

Перш ніж зробити остаточний вибір на користь того чи іншого закладу, не полінуйтеся порахувати все до копійки. Може виявитися, що вища ціна в якомусь із готелів виправдана наявністю власного пляжу, на якому можна безкоштовно користуватися шезлонгами та парасольками. Натомість, оселившись у дешевшому, але більш віддаленому від моря, ви будете змушені щодня витрачати додаткові кошти. Якщо ви схиляєтеся до замовлення повного пансіону, поцікавтеся, яку суму передбачено на харчування. Порахуйте, скільки ви зазвичай витрачаєте на їжу, і вже тоді приймайте рішення.

Редактор: admin
28-05-2005, 23:59
Коментарів 0 Переглядів 1 846

Теги -

З початком великої війни чоловік без вагань став на захист країни

Також росіяни запустили над Києвом півтора десятка безпілотників, але їх усіх збили наші ППО
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Син Володимир Вілков організував виставку картин батька


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.