RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » М’ясні тонкощі

Яловичина ділиться на десять частин. Для варіння використовують бокові і зовнішні шматки задньої частини лопатки, підлопаткові частини та грудинку.

Для смаження беруть вирізку, спинну частину (товстий край), для тушіння – задню і лопаткову частини. Шию використовують для приготування фаршу.

Із найм’якших, ніжних і соковитих частин немає сенсу готувати січене м’ясо. Для цього краще взяти товстіші частини.

Звичайно, краще купувати м’ясо молодих тварин, воно м’якше і ніжніше, містить менше жиру. "Старе" м’ясо від "молодого" можна відрізнити на вигляд – воно темно-червоного кольору, а жир із жовтуватим відтінком. "Молоде" м’ясо рожевого або блідо-червоного кольору, з білим жиром і м’якими сухожиллями.


Поради господині

- Тверді шматки м’яса можна пом’якшити з допомогою маринування, використовуючи овочі, спеції тощо.

- Печінка, язик, мозок, нирки, голова – це продукти, які швидко псуються і вимагають обробітку

у найкоротші терміни.

- У домашніх умовах їх можна зберігати за температури не вище 2-4°С і не більше трьох діб.


Кулінарія для "чайників"

Як правильно розморозити м’ясо

Розморожувати м’ясо можна швидко і повільно. За швидкого відтанення кришталики льоду розривають м’язеві волокна. Втрата м’ясного соку погіршує якість м’яса.

Не варто розморожувати м’ясо у воді. Кращим вважається повільний спосіб: м’ясо, розморожене за кімнатної температури на повітрі, залишається соковитим і м’яким.

Пришвидшити процес розморожування можна

з допомогою мікрохвильової пічки, але користуватися нею потрібно суворо за інструкцією.

Повторне заморожування небажане: якщо ви вже розморозили шматок, то використайте його, інакше наступного разу м’ясо буде дуже твердим.


Спробуйте приготувати

Яловичина по-уральськи

На одну порцію: 125 г яловичини, 1 невелика цибулина,

1 часник, олія.

Шматочки м’яса тоненько відбити, посолити, посипати дрібно нарізаним часником і цибулею, нарізаною соломкою. Загорнути рулетики і смажити їх в олії, поклавши швом униз. Подавати з картоплею.

Редактор: admin
14-05-2005, 18:21
Коментарів 0 Переглядів 3 726

Теги -
Фото ілюстративне

Нині в Чернівецькій області закрили п'ять малокомплектних шкіл

У Чернівцях відбудуться заходи до Дня пам’яті жертв Голодоморів
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.