RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Технологія

Пальма із кісточки

Навесні можна успішно виростити фінікову пальму з кісточки. Поласувавши фініками, посадіть кілька кісточок у спеціальну суміш: волога тирса, торф, пісок. Накрийте горщик склом і тримайте у теплому місці, оптимальна температура – +25 - +30 градусів. Якщо кісточка була вже добряче підсушена – не чекайте на швидку появу паростків, вони "проклюнуться" за 2-3 місяці. Якщо ж фінік був з останнього врожаю – то за місяць.

Можна пришвидшити проростання – залити насінину гарячою водою (але не окропом) і залишити на добу.

Коли паростки підростуть до 10 сантиметрів, треба вибрати найкращі з них і пересадити у більший горщик, наповнений сумішшю піску та перегною. Головне при цьому – не пошкодити ніжний корінь. Тепер треба набратися терпіння: красиве пір’їсте листя з’являється на молодих пальмах лише на 5-7 рік життя. Що ж до правил догляду за фініковою пальмою, то найголовніші з них такі: взимку – багато світла, влітку – захист від сонця; регулярно мити листя теплою водою, не поливати жорсткою водою, молоді екземпляри пересаджувати щороку.


Знайомство з товаром

Гейзерна кавоварка

Крім звичної вже для нас турки (або джезви), у крамницях з’явився ще один нескладний пристрій для заварювання кави – так звана гейзерна кавоварка. Вона досить популярна в усьому світі, але особливо – в Італії. Фактично там не визнають іншого способу заварювання кави в домашніх умовах.

Гейзерна кавоварка складається з двох камер – верхньої та нижньої. У нижню наливається до рівня спеціальної поділки холодна вода, а у верхню потрапляє вже готовий напій. Між ними розташована ємність-ситечко, в яку насипають мелену каву. До речі, бажано, щоби вона була перемелена досить крупно, інакше забиватиме ситечко.

Принцип приготування кави такий: вода у нижній ємності нагрівається, закипає, а пара, не маючи іншого виходу, під тиском проходить через каву і потрапляє у верхню ємність вже у вигляді напою. Смак такої кави дуже насичений, близький до еспресо, а витрати сировини – невеликі.

Редактор: admin
23-04-2005, 18:35
Коментарів 0 Переглядів 786

Теги -

У години пікового навантаження: 09:00-11:00 та 18:00-20:00 важливо економити електроенергію

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Села наче вимерли». Блог Анни Семьонової
Минулого тижня їхала на рідну Кельменеччину. Цей край завжди славився родючими садами та працьовитими людьми, які ці сади обробляють. Та цієї поїздки я жахнулася…
Ремонти доріг і «не на часі». Блог Юлії Пацаранюк
Вулиця Руська, а точніше її частина від тролейбусної зупинки "Руський міст" до Фастівської
ВІДЕО Переглянути все відео

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.
[/center][/center]

Розвиток охоронної компанії "ТИГР": про важливість професійного розвитку співробітників, інвестиції в сучасні технології та нашу місію – забезпечити найвищий рівень безпеки для кожного клієнта.