Технологія
Пальма із кісточки
Навесні можна успішно виростити фінікову пальму з кісточки. Поласувавши фініками, посадіть кілька кісточок у спеціальну суміш: волога тирса, торф, пісок. Накрийте горщик склом і тримайте у теплому місці, оптимальна температура – +25 - +30 градусів. Якщо кісточка була вже добряче підсушена – не чекайте на швидку появу паростків, вони "проклюнуться" за 2-3 місяці. Якщо ж фінік був з останнього врожаю – то за місяць.
Можна пришвидшити проростання – залити насінину гарячою водою (але не окропом) і залишити на добу.
Коли паростки підростуть до 10 сантиметрів, треба вибрати найкращі з них і пересадити у більший горщик, наповнений сумішшю піску та перегною. Головне при цьому – не пошкодити ніжний корінь. Тепер треба набратися терпіння: красиве пір’їсте листя з’являється на молодих пальмах лише на 5-7 рік життя. Що ж до правил догляду за фініковою пальмою, то найголовніші з них такі: взимку – багато світла, влітку – захист від сонця; регулярно мити листя теплою водою, не поливати жорсткою водою, молоді екземпляри пересаджувати щороку.
Знайомство з товаром
Гейзерна кавоварка
Крім звичної вже для нас турки (або джезви), у крамницях з’явився ще один нескладний пристрій для заварювання кави – так звана гейзерна кавоварка. Вона досить популярна в усьому світі, але особливо – в Італії. Фактично там не визнають іншого способу заварювання кави в домашніх умовах.
Гейзерна кавоварка складається з двох камер – верхньої та нижньої. У нижню наливається до рівня спеціальної поділки холодна вода, а у верхню потрапляє вже готовий напій. Між ними розташована ємність-ситечко, в яку насипають мелену каву. До речі, бажано, щоби вона була перемелена досить крупно, інакше забиватиме ситечко.
Принцип приготування кави такий: вода у нижній ємності нагрівається, закипає, а пара, не маючи іншого виходу, під тиском проходить через каву і потрапляє у верхню ємність вже у вигляді напою. Смак такої кави дуже насичений, близький до еспресо, а витрати сировини – невеликі.