Знайомство з продуктом

---
1 804
0
Кальмари продаються у нас сушеними (популярна закуска до пива), консервованими, а також замороженими. Якщо перші два види готові до вживання, то про третій треба дещо знати.

Кальмара розморожують за кімнатної температури або у прохолодній підсоленій воді. Після цього варто зняти шкірку, зануривши на мить в окріп. Відтак – відбити тушку, щоб розм’якли міцні кільцеві м’язи, інакше продукт буде жорстким. Подібно до курячого яйця, кальмар втрачає свої смакові якості від надто тривалої термічної обробки. Варити або смажити його треба 3,5-5 хвилин. Для деяких страв потрібно більше часу, але максимум – 10-15 хвилин.

Варити кальмара можна шматками або цілою тушкою. Класти в киплячу воду.

Смажене філе дуже смачне у клярі. Найкраще нарізати його кільцями.

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Чи буде ще бабине літо: синоптикиня розповіла про погоду на Буковині
21 226
Отруйні двійники: що потрібно знати під час збору опеньок
21 197
У Центральній лікарні Чернівців нове призначення: хто замінив Куріцина
20 231
У Чернівцях раптово померла молода працівниця центру підвищення кваліфікації
17 985
“Розваги” на цвинтарі: у селі на Буковині підлітки поглумилися над могилами
11 153
В Чернівцях повністю обмежать рух транспорту на перехресті двох завантажених вулиць
6 578
Сьогодні у Чернівцях прощаються із дружиною загиблого воїна Анжелою Бараніцькою
6 096
26 тисяч євро за двох: у Чернівцях затримали священника УПЦ МП, який хотів незаконно переправити чоловіків за кордон
5 386
"Яка краса!": відома синоптикиня поділилася враженнями від відвідин Чернівців - фото
5 222
У Чернівцях починають опалювальний сезон: куди спершу подадуть тепло
5 108


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.