DataLife Engine > --- > Знайомство з продуктом

Знайомство з продуктом

Кальмари продаються у нас сушеними (популярна закуска до пива), консервованими, а також замороженими. Якщо перші два види готові до вживання, то про третій треба дещо знати.

Кальмара розморожують за кімнатної температури або у прохолодній підсоленій воді. Після цього варто зняти шкірку, зануривши на мить в окріп. Відтак – відбити тушку, щоб розм’якли міцні кільцеві м’язи, інакше продукт буде жорстким. Подібно до курячого яйця, кальмар втрачає свої смакові якості від надто тривалої термічної обробки. Варити або смажити його треба 3,5-5 хвилин. Для деяких страв потрібно більше часу, але максимум – 10-15 хвилин.

Варити кальмара можна шматками або цілою тушкою. Класти в киплячу воду.

Смажене філе дуже смачне у клярі. Найкраще нарізати його кільцями.



Повернутися назад