RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Японська кухня в Азії – те ж саме, що французька в Європі. Та ж сама вишуканість, повага до продукту і до людини, яка його споживатиме, така ж підвищена увага до сервірування. Всупереч стереотипам, суші (правильно сусі) – не єдине, чим славиться японська кухня. До того ж у нас помилково кажуть сусі на страви із сирої риби. Насправді ж сира риба – це сасимі, а сусі – будь-яка страва, приготовлена з рису із використанням оцту. Дуже часто в рулетики сусі загортають скибочки огірків, авокадо, моркви.

Японцям відомо понад десять тисяч видів морських тварин, більшість із яких – їстівні. Однак основою щоденного меню японців усе ж таки є рис. Вони вирощують особливий його сорт – з підвищеною клейкістю, щоб зручно було їсти паличками. До речі, така увага і повага до того, хто їстиме, виявляється в усьому: продукти ретельно подрібнюються чи відбиваються, людям різного віку подають різні порції (молодим – дещо більші), у спеку пропонуються менш калорійні страви. І тільки японський кухар восени прикрасить суп ретельно вирізаними з моркви "кленовими листочками".

Сервіруючи, японці цінують красу порожнечі – ніколи не заповнюють посуд дощенту. Крім того, у них немає поняття основної страви, натомість подають багато невеликих порцій різної їжі. Дещо з наших звичних продуктів японці не вживають – наприклад, молоко. Рідко їдять і м’ясо. А якщо вже їдять, то готують його дуже вишукано.


Етикет користування паличками (хасі)

- Не можна длубати їжу – брати лише верхній шматок

- Не користуючись, покласти палички гострими кінцями ліворуч

- Не затискати їх у кулаку – сприймається як погроза

- Не втикати "стовпом" у їжу – це елемент поминальної трапези


Рецепт

японської кухні

Темпура

Філе білої риби – 400 г

Креветки – 300 г

Морква – 1 шт.

Картопля – 3 шт.

Цибуля – 1 велика

Яйце – 2 шт.

Холодна вода – 2 чашки

Борошно – 2 чашки


Нарізати рибу пластинками товщиною півсантиметра. Моркву, картоплю і цибулю – кільцями однакової товщини. Приготувати кляр з яєць, борошна і дуже холодної води. Занурювати в нього кожен шматок і смажити в розжареній олії. Креветки смажити і їсти цілими, не чистити. Для утворення хрумкої скоринки важливий великий контраст між температурою кляру та олії.


Подавати із соусом, приготовленим із соєвого соусу (4 ст. л.), саке або білого столового вина (5 ст. л.), тертої білої редьки (3 ст. л.). Однак не поливати соусом, а подати його в окремій чашці.


Словничок

- Сусі – страва з рису з рибою або овочами

- Сасимі – страва із сирої риби

- Саке – рисовий алкогольний

напій (16-18 градусів)

- Темпура – овочі

або морепродукти у клярі

- Сукіякі – запечене м’ясо

- Тофу – соєвий сир

Редактор: admin
26-02-2005, 20:14
Коментарів 0 Переглядів 3 434

Теги -

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.