Запросити кохану половину на день Валентина до ресторану – ідея гарна, але важковтілювана. По-перше, якщо не подбали заздалегідь – не знайдете вільного столика. По-друге, атмосфера переважної більшості наших ресторанів не налаштовує на романтику: гучна музика, нетверезі обличчя довкола, їдкий дим від дешевого тютюну. Тому кращим виходом буде святкова вечеря вдома.
У "валентинському" меню немає місця важким і занадто ситним стравам – вони відбивають будь-яке бажання продовжувати вечір. Добре, якщо на столі будуть афродизіаки – морепродукти, соковитий стейк, селера, шоколад. Варто відмовитися від традиційного гарніру на користь легкого салату. І, звичайно ж, не обійтися без десерту у формі серця.
Рецепти
Салат "Захоплення"
1 свіжий огірок
100 г листового салату
500 г креветок
100 г сметани
2 червоні цибулини
1 ст. л. лимонного соку
Сіль, чорний перець
Огірок і цибулю порізати дуже тонкими кільцями. Креветки відварити і почистити. Змішати сметану з лимонним соком, сіллю та перцем і заправити салат. Подавати на листках салату. n
Сердечка з білим шоколадом
0,5 склянки цукру
1 склянка просіяного
борошна
1 яйце
4 ст. л. порошку какао
100 г вершкового масла
100 г білого шоколаду
4 ст. л. 35% вершків
Збийте міксером масло і половину цукру, додайте яйце. Додайте до суміші борошно та какао і перемішайте. Вимісіть тісто, скатайте його в кулю і покладіть у холодильник на годину. Розкатайте тісто, виріжте з нього сердечка. Покладіть на змащене жиром деко, посипте рештою цукру. Випікайте за температури 180 градусів 10 хвилин. Для крему розтопіть шоколад на водяній бані, додайте вершки і збивайте міксером, доки маса не загусне. Змастіть сердечка кремом і складіть їх попарно.
12-02-2005, 20:16
0
1 942