DataLife Engine > --- > Кулінарія для закоханих

Кулінарія для закоханих

Запросити кохану половину на день Валентина до ресторану – ідея гарна, але важковтілювана. По-перше, якщо не подбали заздалегідь – не знайдете вільного столика. По-друге, атмосфера переважної більшості наших ресторанів не налаштовує на романтику: гучна музика, нетверезі обличчя довкола, їдкий дим від дешевого тютюну. Тому кращим виходом буде святкова вечеря вдома.

У "валентинському" меню немає місця важким і занадто ситним стравам – вони відбивають будь-яке бажання продовжувати вечір. Добре, якщо на столі будуть афродизіаки – морепродукти, соковитий стейк, селера, шоколад. Варто відмовитися від традиційного гарніру на користь легкого салату. І, звичайно ж, не обійтися без десерту у формі серця.


Рецепти

Салат "Захоплення"

1 свіжий огірок

100 г листового салату

500 г креветок

100 г сметани

2 червоні цибулини

1 ст. л. лимонного соку

Сіль, чорний перець


Огірок і цибулю порізати дуже тонкими кільцями. Креветки відварити і почистити. Змішати сметану з лимонним соком, сіллю та перцем і заправити салат. Подавати на листках салату. n

Сердечка з білим шоколадом

0,5 склянки цукру

1 склянка просіяного

борошна

1 яйце

4 ст. л. порошку какао

100 г вершкового масла

100 г білого шоколаду

4 ст. л. 35% вершків


Збийте міксером масло і половину цукру, додайте яйце. Додайте до суміші борошно та какао і перемішайте. Вимісіть тісто, скатайте його в кулю і покладіть у холодильник на годину. Розкатайте тісто, виріжте з нього сердечка. Покладіть на змащене жиром деко, посипте рештою цукру. Випікайте за температури 180 градусів 10 хвилин. Для крему розтопіть шоколад на водяній бані, додайте вершки і збивайте міксером, доки маса не загусне. Змастіть сердечка кремом і складіть їх попарно.




Повернутися назад