Соус сациві
Лущені грецькі горіхи – 300 г
Вершкове масло – 100 г
Бульйон курячий – 100 г
Цибуля – 250 г
Борошно – 30 г
Яйце (жовтки) – 2
Часник – 1 зубчик
Винний оцет – 100 г
Гвоздика, кориця, перець червоний, лавровий листок, шафран, сіль, зелень.
Цибулю і часник пасерувати на олії, додати борошно, влити бульйон, проварити, помішуючи. Горіхи подрібнити (на спе-ціальній терці або потовкти), змішати із зеленню та спеціями, яєчними жовтками, оцтом. Суміш влити до соусу і прогріти, не доводячи до кипіння.
Харчо зі свинини
Свинина – 500 г
Цибуля ріпчаста – 5 шт.
Пшоно – 3-4 ст. л.
Мелений коріандр
(насіння кінзи) – 1/2 ч. л.
Мелені кориця та гвоздика – по 1/2 ч. л.
Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
Часник – 2 зубчики
Сливи ткемалі
(або кислий лаваш),
винний оцет,
чорний перець,
сіль,
сушена зелень.
Свинину нарізати середніми шматками, цибулю – кубиками і потушкувати їх разом. Залити окропом – 7-8 склянок. Коли закипить – всипати пшоно і варити до готовності. Відтак додати відварені і перетерті через сито сливи або розмочений і перетертий лаваш. Влити трохи оцту, додати приправи та спеції, посипати свіжо нарізаною зеленню.