Рецепти грузинської кухні

---
3 298
0
Соус сациві

Лущені грецькі горіхи – 300 г

Вершкове масло – 100 г

Бульйон курячий – 100 г

Цибуля – 250 г

Борошно – 30 г

Яйце (жовтки) – 2

Часник – 1 зубчик

Винний оцет – 100 г

Гвоздика, кориця, перець червоний, лавровий листок, шафран, сіль, зелень.

Цибулю і часник пасерувати на олії, додати борошно, влити бульйон, проварити, помішуючи. Горіхи подрібнити (на спе-ціальній терці або потовкти), змішати із зеленню та спеціями, яєчними жовтками, оцтом. Суміш влити до соусу і прогріти, не доводячи до кипіння.


Харчо зі свинини

Свинина – 500 г

Цибуля ріпчаста – 5 шт.

Пшоно – 3-4 ст. л.

Мелений коріандр

(насіння кінзи) – 1/2 ч. л.

Мелені кориця та гвоздика – по 1/2 ч. л.

Хмелі-сунелі – 1 ч. л.

Часник – 2 зубчики

Сливи ткемалі

(або кислий лаваш),

винний оцет,

чорний перець,

сіль,

сушена зелень.

Свинину нарізати середніми шматками, цибулю – кубиками і потушкувати їх разом. Залити окропом – 7-8 склянок. Коли закипить – всипати пшоно і варити до готовності. Відтак додати відварені і перетерті через сито сливи або розмочений і перетертий лаваш. Влити трохи оцту, додати приправи та спеції, посипати свіжо нарізаною зеленню.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують