DataLife Engine > --- > Рецепти грузинської кухні

Рецепти грузинської кухні

Соус сациві

Лущені грецькі горіхи – 300 г

Вершкове масло – 100 г

Бульйон курячий – 100 г

Цибуля – 250 г

Борошно – 30 г

Яйце (жовтки) – 2

Часник – 1 зубчик

Винний оцет – 100 г

Гвоздика, кориця, перець червоний, лавровий листок, шафран, сіль, зелень.

Цибулю і часник пасерувати на олії, додати борошно, влити бульйон, проварити, помішуючи. Горіхи подрібнити (на спе-ціальній терці або потовкти), змішати із зеленню та спеціями, яєчними жовтками, оцтом. Суміш влити до соусу і прогріти, не доводячи до кипіння.


Харчо зі свинини

Свинина – 500 г

Цибуля ріпчаста – 5 шт.

Пшоно – 3-4 ст. л.

Мелений коріандр

(насіння кінзи) – 1/2 ч. л.

Мелені кориця та гвоздика – по 1/2 ч. л.

Хмелі-сунелі – 1 ч. л.

Часник – 2 зубчики

Сливи ткемалі

(або кислий лаваш),

винний оцет,

чорний перець,

сіль,

сушена зелень.

Свинину нарізати середніми шматками, цибулю – кубиками і потушкувати їх разом. Залити окропом – 7-8 склянок. Коли закипить – всипати пшоно і варити до готовності. Відтак додати відварені і перетерті через сито сливи або розмочений і перетертий лаваш. Влити трохи оцту, додати приправи та спеції, посипати свіжо нарізаною зеленню.




Повернутися назад