RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Що таке блендер?

"У магазинах побутової техніки зараз продають щось трохи подібне до міксера, а трохи – до кухонного комбайна, але називають його блендером. Що це за прилад і для чого використовується?" Марія К., Хотинський район.


Часто блендер плутають з міксером. Справді, вони дещо подібні між собою і за призначенням, і за функціями. Обидва мають насадки (залежно від моделі), бувають ручними і стаціонарними, перемішують, подрібнюють, збивають, збагачуючи киснем. Проте все ж різниця між цими двома побутовими приладами є. У блендера внизу на ніжці пристосовані один або два ножі, які можуть подрібнити й більш тверді продукти – моркву, горіхи і навіть м’ясо, чого традиційний міксер не зробить. З допомогою ручного блендера можна приготувати: овочеві, фруктові пюре, молочні чи алкогольні коктейлі, соуси, морозиво тощо.

У магазині побутової техніки розповіли, що розподіляються блендери на два види – стаціонарний і ручний. Першим зручніше користуватися, бо руки вільні, він стоїть на столі і ввімкнений у мережу перемеле все, що всипали у чашу. А ручний треба тримати у руці і утримувати кнопку ввімкнення, доки не отримаєте потрібну консистенцію. У ручних блендерах моторчик встановлений у ручці, а внизу – під захисним ковпаком – ніж для подрібнення. Такий блендер фірми Braun коштує 145 гривень, а з мірною чашею – 175 гривень. Але досвідчені господині, спробувавши на практиці ручний блендер, зауважують, що з вареної подрібненої картоплі не вдається зробити пюре, навіть з молоком чи сметаною – виходить клейка суміш.

Дорожчий – значить зручніший

Стаціонарний блендер – це ручний блендер плюс чаша з автоприводом плюс підставка, у якій встановлений мотор. Він виконає ті функції, що й ручний, і більш складну роботу: перемеле моркву, подрібнить м’ясо. В інструкціях до деяких таких блендерів позначено, що у ньому можна навіть колоти лід. Такі блендери, як міні-комбайни, мають щонайменше два ножі для подрібнення, декілька насадок, за хвилину здійснюють в середньому десять тисяч обертів. Тому потужний (на 300-500 Вт) стаціонарний блендер коштує дорожче: фірми Bosh – 410 гривень, Moulinex – 390. Деякі стаціонарні блендери оснащені ще фільтрами для роботи з фруктами чи овочами, які містять кісточки – малиною, смородиною, томатами тощо. Фільтр затримує тверді частинки, а м’якоть потрапляє до чаші.

Загалом у стаціонарному блендері можна приготувати: соуси, майонези, супи-пюре, різноманітні напої, муси, коктейлі, збити білки, креми, легке тісто (наприклад, для налисників), подрібнити трави, м’ясо, твердий сир, горіхи тощо. 

Редактор: admin
31-03-2005, 16:40
Коментарів 0 Переглядів 9 332

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.