- щоби під час запікання яблука не потріскалися, проколіть їх у кількох місцях, а на деко налийте трохи води;
- яблука краще зберігатимуться, якщо їх засипати тирсою;
- нарізані для салату яблука не потемніють, якщо їх покладете на 10 хвилин у ледь підсолену воду;
- салат буде смачнішим, якщо нарізану цибулю обшпарити окропом;
- цибуля краще підсмажиться, якщо до олії додати трохи цукру;
- підсмажена цибуля матиме золотистий колір і не пригорить, якщо її присипати борошном;
- щоби розрізана цибуля не засохла, зріз присипте сіллю і покладіть зрізом на тарілочку.
- якщо вам потрібно начистити і порізати багато цибулі, змочуйте час від часу ніж та руки холодною водою, або покладіть збоку вентилятор – потік повітря відганятиме цибулині випари;
- щоби дощечка для овочів не втягнула запах цибулі, протріть поверхню слабким розчином оцту.
17-03-2005, 17:10
0
2 281