Порівняно небагато, але енергії "тягне", та й місце на кухні займає. Проте якщо зранку у вас є мінімум часу на сніданок, тоді для вас він стане незамінним. Адже підсмажений хліб можна вживати не лише як бутерброд. Його подають і з яєшнею, м’ясом, салатом і навіть вівсянкою.
Вибрати тостер неважко: по-перше, визначіться з розміром: два чи чотири тости вам потрібно за одне ввімкнення. Важливо також, чи сподобається вам дизайн. По-друге, прихопіть шмат-два хліба, щоби перевірити його роботу просто у магазині. Інакше ви будете прикро вражені, коли вже вдома з’ясуєте, що хліб у новому тостері знизу горітиме, а зверху залишиться непідсмаженим. Хоча майже усі тостери відомих марок, які сьогодні продаються у магазині, мають паспорт та рік-два гарантії. В усіх тостерах є термостат – регулятор температури, яким обирається швидкість та ступінь засмаження (від 1 до 6-7 рівнів). Більшість тостерів вимикаються автоматично, деякі мають попереджувальний сигнал. Дешевші звичайні тостери вимагають більшої уваги. Наприклад, є тостери з однією основною сіткою, а з обох країв затискачами тримаються шматки хліба. Як тільки засмажаться з одного боку, треба повернути їх іншим. Такі тостери, наприклад, марки Ufesa, коштують від 90 гривень. Дорожчі – від 170 гривень, наприклад , тостери марки Vitek, мають автоматичний вимикач, декілька рівнів засмаження, ручки для підігрівання булочок, випічки, підставку для крихт, що сипляться з хліба. Усі перелічені складові плюс сенсорне, тобто автоматичне, управління і навіть з можливим розмороженням містять дорожчі тостери. Наприклад, такий тостер марки Bosh коштує від 190 гривень. Увага! За словами пані Людмили, продавця-консультанта побутової техніки, розморожувати у таких тостерах можна лише хліб, м’ясо чи інші продукти класти не можна. Такі тостери розраховані на закордонний ринок, де у продажу вільно можна придбати усі продукти у замороженому вигляді.
17-02-2005, 18:06
0
2 033