RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чимало сучасних керівників-бізнесменів свою кар’єру розпочинали з рядового працівника. Але дехто з директорів до свого теперішнього становища працював у дуже далекій від бізнесу сфері... Генеральний директор компанії "Мавекс", якій належить торговий центр "Майдан", Сергій Хлябич, він же чоловік однієї з трьох сестер Ротару – Лідії, – у 70-80-х роках був гітаристом, а згодом – художнім керівником відомого чернівецького ансамблю "Черемош".

"Майдан" Софії Ротару не належить

– Коли будувався "Майдан", вам, очевидно, доводилося чути, начебто він належатиме Софії Ротару?

– Так, звичайно, чув такі плітки. А коли Соня приїхала до Чернівців, одразу сказала: "Що ж, показуй мені той магазин, який я начебто побудувала". До речі, можливо, у нас колись з’явиться таки реальний бізнесовий проект. Бо Софія така енергійна й ділова, що може реалізовувати себе не лише на сцені.

– Які у вас зараз стосунки із Софією?

– Надзвичайно теплі і дружні! Ось невдовзі збираємося сім’ями їхати разом відпочивати. Коли Софія буває у Чернівцях, то завжди зупиняється у нашому домі. Тут вона має навіть свою кімнату. І коли сестра дружини гостює у нас, ми дуже гарно проводимо час. Соня – надзвичайна людина.

– Не відчуваєте якогось бар’єра, адже сестра дружини – велика знаменитість?

– Річ у тому, що сама Софія ніколи не встановлювала цього бар’єра.

"Черемош" добре знали у Союзі

– Сергію Борисовичу, зараз ви очолюєте досить відому у місті компанію "Мавекс". Але багато років тому ви, здається, приїхали до Чернівців із зовсім далекою від бізнесу метою?

– Абсолютно правильно! У 1977 році Чернівецька філармонія запросила мене в ансамбль "Черемош" на вакантне місце співака і гітариста водночас. На той час тут, у Чернівцях, працювали музиканти – мої земляки, які і порекомендували мене. А до того у Полтаві я працював у досить відомому ВІА "Краяни".

– Маєте музичну освіту?

– Коли працював у "Краянах", паралельно навчався в Полтавському інженерно-будівельному інституті. Але коли запросили до Чернівців, покинув інститут, бо вирішив, що мені краще грати на гітарі, аніж бути інженером.

– У колектив "Черемошу" ввійшли легко?

– Тоді ансамбль був іще досить "сирий". Але колектив, як і загалом саме місто, дуже сподобався. Мені дали вивчити кілька пісень "Черемошу", прослухали і одразу – на сцену. Ми виступали і в області, і в Україні, навіть бували на Кавказі. Та гастролі і концерти вимагали професійнішого підходу. Тому ми і зайнялися реорганізацією "Черемошу". У 1980 році я став художнім керівником. Незабаром до нас приїхав працювати Олександр Сєров, який згодом став музичним керівником. І в ансамблі розпочалося зовсім інше творче життя. Ми зробили нову концертну програму, взяли до репертуару нові пісні. І вже буквально за місяць-два нам почали надходити запрошення виступити навіть у Москві. Ліда і Ауріка були "родзинкою" колективу, їх добре знали у колишньому Союзі. І коли "Черемош" давав концерти, акцент робили саме на цей дует. Через наш колектив пройшли Іво Бобул, Павло і Світлана Дворські, Орест Хома.

Сєров складний,

але талановитий

– Вам подобалося те музичне чернівецьке життя, в якому опинилися?

– Звичайно! Деякі артисти часто скаржаться, що їх втомлюють концерти і прихильники. Це все дуже правильно. Але лише до того часу, доки вже немає ні концертів, ні гастролей, ні прихильників. Тому роки, проведені у "Черемоші", безсумнівно, найкращі. Крім того, мені дуже подобалася робота художнього керівника. Незважаючи на те, що це було важко – шукати репертуар, відповідати за гастролі, за дисципліну в колективі, залагоджувати різні непорозуміння… Адже артисти, як діти.

– Як вам працювалося із Сєровим? Кажуть, у нього дуже складний характер.

– Так, він складна, але дуже талановита людина. І як музикант, і як аранжувальник. А щодо важкого характеру, то, гадаю, у кожної творчої людини він нелегкий. Але нічого, спільну мову із Сєровим ми знаходили.

З батьками дружини не було непорозумінь

– Як ви познайомилися зі своєю дружиною?

– Коли я прийшов у "Черемош", побачив Ліду якось у філармонії. Побачив і, як кажуть, усе зрозумів... Невдовзі після нашого знайомства її теж запросили працювати в ансамбль. А у 1979 році ми одружилися.

– На той час Софія Ротару була вже досить популярною. Ви знали, що Ліда – її сестра?

– Спочатку – ні.

– А як вас прийняли батьки дружини у Маршинцях?

– Дуже добре! Люди вони були хороші, і у стосунках з ними у мене ніколи не виникло непорозумінь. Проблема була лише у тому, що розмовляли вони переважно молдавською мовою, якої я спочатку майже не розумів.

– А коли познайомилися із Софією Ротару?

– Невдовзі після знайомства зі своєю майбутньою дружиною. А на нашому з Лідою весіллі Соня була свідком.

Бував і на закордонних заробітках

– Як же сталося так, що після стількох років професійного сценічного життя "Черемош" припинив існування?

– Можна сказати, що "Черемош" умовно трансформувався в ансамбль "Червона рута". Сталося ось що. Наприкінці 80-х ансамбль "Червона рута" розпався, і Софія зателефонувала мені та попросила, щоби музиканти "Черемошу" акомпонували їй під час гастролей до Австралії та Ізраїлю. Я, звісно, погодився. Ми швидко зібралися і поїхали на репетиції до Ялти. А вже після повернення з-за кордону "Черемош" почав працювати в одній концертній програмі із Софією Ротару. Тобто у першій частині програми співали Ліда з братом Євгеном (оскільки Ауріка тоді народила дитину), а вже потім на сцену виходила Софія. Крім того, Ліда підспівувала і сестрі. Таким ось чином ми працювали шість років. Потім, у 1990 році, дружина народила дитину, а я ще рік виступав з колективом.

– А незабаром і ви покинули сцену?

– Просто уявіть собі: дружина вдома сама з маленькою дитиною, а чоловік у цей час їздить із концертами. Я просто не міг вчинити інакше, ніж повернутися до Чернівців.

– Коли повернулися до Чернівців, чим тут зайнялися?

– Спочатку було дуже важко, адже життя повернуло в цілком інший бік. Але треба було шукати свою роботу. І я, як і більшість людей, спробував тоді заробляти за кордоном, інколи дуже тяжко. Потім була робота у фірмі "Райс", згодом зайнявся нафтобізнесом. А вже у 1997 році мої товариші запропонували відкрити у Чернівцях фірму "Мавекс". А рік тому відкрили ще й торговельний центр "Майдан". Мріємо про інші нові об’єкти у місті. Якось мені пропонували переїхати звідси, але ж Чернівці вже стали моїм домом.

– Співробітники та партнери знають про ваше музичне минуле?

– Звичайно, багато хто знає. А ось нещодавно, на 50-річчя, дружина зробила мені приємний сюрприз – невеликий відеофільм про наше сценічне життя. Для багатьох компаньйонів, які знали мене лише як керівника фірми, це було відкриттям. Вони навіть пожартували: "Тепер ми будемо змушувати тебе і співати на наших нарадах".

– Незважаючи на те, що займаєтеся бізнесом, у душі залишилися музикантом?

– Мабуть, лише у душі. Щоправда, інколи вдома можу пограти на гітарі, а дружина заспівати. І тоді донька Соня у захваті від нашого дуету.

– Ким би ви хотіли бачити доньку?

– Ми з дружиною ні до чого її не схиляємо. Так, вона гарно співає, але співачкою стати не мріє. Зараз Соня закінчує 9-й клас.
Редактор: admin
26-05-2005, 12:57
Коментарів 0 Переглядів 4 826

Теги -

Чернівціобленерго" оприлюднив години заживлення груп споживачів
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
Чого чекати від вуйка Сема? Блог Ярослава Волощука
Кілька днів тому відбулися довгоочікувані перші телевізійні дебати між діючим та екс – президентом США Байденом та Трампом.
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.